Turun puukottaja syytteessä väkivaltaisesta käytöksestä vankilassa

Abderrahman Bouananea epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Hän istuu parhaillaan elinkautista Turun vankilassa.

Abderrahman Bouanane on syytteessä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

3.6. 15:04

Turun terrori-iskusta tuomittua Abderrahman Bouananea syytetään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Asiaa käsitellään ensi viikon keskiviikkona Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Istunto järjestetään turvallisuussyistä Saramäen vankilassa.

Epäillyt rikokset tapahtuivat kolmena päivänä lokakuussa 2020. Bouananen epäillään syyllistyneen virkamiehen vastustamiseen 13.10. ja kahteen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen 15.10. ja 31.10.

MTV Uutiset kertoi marraskuussa 2020, että Bouanane puri vartijaa vankilassa. Pureminen oli tapahtunut hoitotilanteessa, ja vartija oli tehnyt tapahtuneesta rikosilmoituksen. Yle kertoi alkuvuonna, että toinen väkivaltainen vastustaminen liittyi tilanteeseen, jossa Bouanane potkaisi vartijaa.

Marokkolainen Bouanane puukotti kaksi ihmistä kuoliaaksi Turun keskustassa elokuussa 2017. Hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Haluatko lisää luettavaa Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat