Poliisi epäilee murhan yritystä turkulaisessa hoito­laitoksessa – Jo toinen väkivallan­teko laitoksessa vuoden sisään

Oikeus vangitsi maanantaina keski-ikäisen miehen epäiltynä tapon yrityksestä turkulaisessa hoitolaitoksessa. Viime syksynä Turussa tapahtui samantyyppinen teko. Tuolloin yksi hoitolaitoksen asukas kuoli.

Poliisi on tehnyt kuulusteluja, mutta ei kerro tapauksen yksityiskohdista.

7.6. 13:13 | Päivitetty 7.6. 16:07

Poliisi tutkii turkulaisessa hoitolaitoksessa tapahtunutta murhan yritystä. Epäilty tekijä, 1970-luvulla syntynyt mies vangittiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa maanantaina. Uhri loukkaantui vakavasti. Väkivallanteko tapahtui viime viikon torstaina hoitoyksikön asunnossa Turun Vasaramäessä. Poliisi pitää sitä suunnitelmallisena, raakana ja julmana.

Poliisi on vaitonainen tapauksen yksityiskohdista, mutta tiedotteen mukaan tekijä oli ilmoittanut teostaan itse viranomaisille. Hänet otettiin kiinni paikan päältä eikä teosta aiheutunut vaaraa ulkopuolisille.

Turun Sanomien mukaan teko tapahtui Hoitokoti Peltolan Vasaramäen yksikössä, jossa hoidetaan mielenterveyskuntoutujia. Yksikön johtaja Tiina Lähteenmäki kertoi HS:lle tiistaina, ettei kommentoi asiaa mitenkään.

Tapaus on vuoden sisään jo toinen suljetussa hoitolaitoksessa tapahtunut vakava väkivallanteko Turussa. Viime syyskuussa Turun kaupungin ylläpitämässä Kurjenmäkikodissa laitoksen asukas vahingoitti kahta muuta asukasta. Toinen uhri kuoli tapahtumapaikalla ja toinen loukkaantui.

Poliisi tutki tapausta ensin tappona ja törkeänä pahoinpitelynä, mutta sittemmin rikosnimikkeet vaihtuivat kuolemantuottamukseksi ja kahdeksi törkeäksi pahoinpitelyksi.

Yhdeksän kuukauden takaisen tapauksen esitutkinta on edelleen kesken. Matkan varrella myös jutun tutkinnanjohtaja on ehtinyt vaihtua. HS ei tavoittanut nykyistä tai entistä tutkinnanjohtajaa tiistaina.

Kurjenmäkikoti toimii Turun vanhuspalveluyksikkönä. Viime syksynä poliisi tiedotti, että tapauksen tutkintaa vaikeuttaa se, että osalla asukkaista on pitkälle edennyt muistisairaus.

Haluatko lukea lisää uutisia Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Juttua täydennetty 7.6. klo 16.07: Lisätty maininta viime syksynä tapahtuneesta väkivallanteosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat