Entiselle kunnan työntekijälle syyte törkeästä lahjuksen ottamisesta Salossa

Syyttäjä vaatii, että mies on tuomittava menettämään valtiolle vastaanotettujen lahjojen arvona yhteensä reilut 30 000 euroa.

Lahjusoikeudenkäynti alkoi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa keskiviikkona.

22.6. 15:24

Syyttäjä on nostanut syytteen törkeästä lahjuksen ottamisesta Salon kaupungin entistä työntekijää vastaan. Asian käsittely alkoi keskiviikkona Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Julkisen haastehakemuksen mukaan syyttäjä hakee miehelle tuomiota törkeästä lahjuksen ottamisesta tai toissijaisesti lahjusrikkomuksesta. Syyttäjä vaatii, että mies on tuomittava menettämään valtiolle vastaanotettujen lahjojen arvona yhteensä reilut 30 000 euroa.

Syyttäjän mukaan mies tilasi Salon kaupungille tuotteita yhtiöiltä, joilta sai lahjoja ja lahjakortteja. Syyttäjän mukaan mies tilasi Salon kaupungille tuotteita yhteensä 43 tilauksella ja 142 585 eurolla (alv 0 %) vuosina 2010–2019.

Mies hyväksyi ja vastaanotti tilauksiin liittyviä tilaajalahjoja yhteensä vähintään 31 305,30 euron arvosta, syyttäjä katsoo. Tavaralahjojen joukossa on haastehakemuksen mukaan ollut esimerkiksi puhelin ja tablettitietokone. Lahjakorttien arvot puolestaan vaihtelivat sadoista euroista yli tuhanteen euroon.

Syyttäjän mukaan lahjoilla on vaikutettu tai pyritty vaikuttamaan miehen toimintaan tai ne ovat olleet omiaan vaikuttamaan miehen toimintaan.

Syytettynä oleva mies kiistää syytteen törkeästä lahjuksen ottamisesta ja lahjusrikkomuksesta.

Puolustuksen vastauksessa kiistetään, että lahjoilla olisi vaikutettu tai pyritty vaikuttamaan miehen toimintaan tai että ne olisivat olleet omiaan vaikuttamaan miehen toimintaan.

Puolustuksen mukaan mies ei ole toiminut tahallisesti. Lisäksi puolustuksella on syyttäjän kanssa erilainen näkemys muun muassa vastaanotettujen tilaajalahjojen arvosta.

Salon kaupunki kertoo tiedotteessaan, että rikosasia tuli ilmi konkurssiin menneen yhtiön erityisessä tarkastuksessa syksyn 2019 aikana, ja nyt syytteen saaneen ihmisen palvelussuhde päätettiin tuolloin.

Kaupunki kertoo epäilyksenä olevan, että lahjonnalla on saatu aikaan tavaroiden kauppaa merkittävään ylihintaan.

Käräjäoikeudessa käsiteltävä asia on osa laajempaa kokonaisuutta. Samat kaksi yritystä, Global Group Finland Oy ja Pro Teollisuustarvike Oy, ovat nousseet esille muissakin oikeudenkäynneissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat