Turun terrori-iskusta tuomittu potki ja puri vartijoita vankilassa – Sai uuden tuomion väkivaltaisuudestaan

Turun puukotuksista tuomittu mies puri ja potki vartijoita.

Abderrahman Bouanane istumassa Turun vankilan auditoriossa kesäkuussa.

6.7. 15:54

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut marokkolaisen Turun terrori-iskusta tuomitun Abderrahman Bouananen kahdesta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta viiden kuukauden vankeuteen. Kyseiset teot tapahtuivat lokakuussa 2020.

Hän istuu tällä hetkellä elinkautista kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Turun kauppatorilla vuonna 2017 tapahtuneista puukotuksista tuomittu Bouanane syyllistyi virkamiehen vastustamiseen ensimmäisen kerran 15. lokakuuta 2020 Turun vankilassa. Bouananelle tehtiin vankilassa lääketieteellistä toimenpidettä. Vartija joutui pitelemään miehen päästä kiinni, jolloin Bouanane käänsi päätään ja puri vartijaa etusormeen. Puremasta aiheutui verta vuotava haava.

Toinen tapaus sattui 21. lokakuuta. Silloin Bouanane potkaisi häntä saattanutta vanginvartijaa sisäreiteen. Tämän jälkeen vartijat kaatoivat Bouananen lattialle ja kuljettivat hänet kantaen selliin.

Syyttäjä haki Bouananelle tuomiota myös yhdestä perusmuotoisesta virkamiehen vastustamisesta. Bouananea kuljetettiin ulkoilupihalle, jolloin hän kääntyy yllättäen taakse ja teki hyökkäävän eleen vanginvartijaa kohtaan. Vartijat tarttuivat marokkolaista käsistä ja kuljettivat hänet takaisin selliin. Oikeus hylkäsi syytteen, sillä syyttäjä ei esittänyt näyttöä, että Bouanane olisi uhannut väkivallalla.

Teot tapahtuivat Turun vankilassa. Sittemmin Bouanane siirrettiin Riihimäen vankilaan.

Tapauksia käsiteltiin kesäkuussa käräjäoikeudessa. Oikeudessa kuultu vanginvartija kertoi, että Bouanane on käyttäytynyt vankilassa usein arvaamattomasti ja väkivaltaisesti.

Lue lisää: Turun terroristi palasi oikeuden eteen syytettynä vartijoiden puremisesta ja potkimisesta – ”Hän saattaa aivan yllättäen tehdä äkkinäisiä tekoja”

”Hän saattaa aivan yllättäen tehdä äkkinäisiä tekoja. Sen vuoksi hänen kanssaan oltiin jatkuvasti varuillaan”, vartija sanoi.

Oikeudessa Bouanane myönsi teot, mutta kiisti virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen. Hän kertoi käräjäoikeudessa olleensa tapahtuma-aikana henkisesti epävakaassa tilassa, johtuen ilmeisesti pitkästä hoitojaksosta vankisairaalassa.

”Mä muistan, että olin tosi vihainen silloin. Oli tosi vaikea hallita itseäni. Mutta en halua koskaan tehdä mitään väkivaltaa”, elinkautista istuva Bouanane sanoi oikeudessa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Haluatko lisää luettavaa Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Lue lisää: Oikeus: Jethro Rostedtin on maksettava lähes puolen miljoonan vuokrarästit yökerhostaan

Lue lisää: Turku yritti purkaa hoito­jonoja vippaskonstilla – nyt kaupunkia uhkaavat kymppi­tonnien sakot

Lue lisää: Oma­kotitalo vajosi naapurin rakennus­projektin takia saveen – Oikeus määräsi kymppi­tonnien korvauksiin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat