Idyllistä saaristokuntaa piinaa poikkeuksellinen rikosaalto

Paraisilla on vajaassa kahdessa viikossa varastettu yhtä monta autoa kuin viime vuonna yhteensä.

Poliisi kaipaa havaintoja nuoren oloisesta miehestä, jonka epäillään liittyvän Paraisten varkausaaltoon.

11.7. 16:23

Varsinaissuomalaisessa Paraisten kaupungissa on varastettu viimeisten vajaan kahden viikon aikana kuusi henkilöautoa. Rikoksista tekee poikkeuksellisia se, että autovarkaudet ovat kaupungissa äärimmäisen harvinaisia.

Esimerkiksi koko viime vuonna Paraisilla tehtiin kuusi autovarkautta. Vuosina 2018-2020 kaupungissa raportoitiin yhteensä niin ikään vain kuusi autovarkautta.

Pikkukaupungin idyllistä kertoo, että kaikki nyt varastetut autot vietiin talojen pihasta lukitsemattomina. Virta-avaimet olivat autoissa sisällä.

Lounais-Suomen poliisi julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se pyysi kansalaisilta apua rikosvyyhdin selvittämiseen. Rikoskomisario Riikka Laaksonen kertoo, että kaikki vohkitut menopelit ovat sittemmin löytyneet.

”Tämänhetkisen tiedon perusteella niillä on lähinnä ajeltu ympäriinsä.”

Laaksosen mukaan kaikki varkaudet tapahtuivat Paraisten pääsaarella, noin kymmenen kilometrin säteellä kaupungin keskustasta.

Poliisi julkaisi maanantaina myös valvontakameran kuvan kesäasuun sonnustautuneesta, nuoren oloisesta miehestä. Poliisi toivoo, että joku tunnistaisi hänet. Laaksonen ei sano suoraan, epäileekö poliisi miestä autovarkaaksi ja onko hän mahdollisesti kaikkien varkausten takana.

”On syytä epäillä, että hän liittyy juttuun”, rikoskomisario muotoilee.

Laaksosen mukaan tapauksen tutkinta on vielä alussa. Se on ehtinyt herättänyt huolta ja huomiota reilun 15 000 asukkaan kunnassa.

”Tiedän, että sosiaalisen median palstoilla tästä on keskusteltu”, Laaksonen toteaa.

”Eihän tällainen Turun keskustassa olisi harvinaista, mutta täällä kyllä. Saaristokunnissa yleisesti koetaan, että asiat ovat yleensä hyvässä turvassa.”

Haluatko lukea lisää uutisia Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat