Kaksi vangittu Turussa tapon yrityksistä – Toinen epäilty hädin tuskin 15-vuotias

Poliisi tutkii kahta tapon yritystä, jotka tapahtuivat muutaman päivän välein Aurajoen varrella Turun keskustassa

Turun keskustan jokirannassa on lyhyen ajan sisään tapahtunut kaksi öistä veritekoa.

15.7. 14:50 | Päivitetty 15.7. 15:04

Turun keskustassa on viikon sisällä tapahtunut jo kaksi tapon yritystä. Molemmissa tekijöiksi epäillään nuoria miehiä. Molemmat epäillyt vangittiin perjantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Toinen epäillyistä oli tekoaikaan juuri täyttänyt 15 vuotta. Alle 15-vuotiasta ei voi asettaa rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Toinen vangituista on 22-vuotias. Häntä epäillään tapon yrityksestä viime viikon perjantain vastaisena yönä. Väkivallanteko tapahtui Turun Auransillan kupeessa. Miespuolinen uhri loukkaantui vakavasti.

Myös 15-vuotiaan epäilty teko sijoittuu Aurajoen varrelle. Hänen epäillään puukottaneen toista nuorta viime tiistain vastaisena yönä. Teko tapahtui Teatterisillan lähettyvillä. Tässä tapauksessa 17-vuotias uhri loukkaantui vakavasti.

Poliisin mukaan 15-vuotias epäilty on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta olla mukana useammassa väkivallanteossa. Hän oli poliisin mukaan osallisena myös tammikuussa Turun Puolalanpuistossa tapahtuneessa puukotuksessa, jossa loukkaantui vakavasti 14-vuotias nuori.

Tapaus herätti kaupungissa runsaasti huolta ja synnytti keskustelun, onko Turkuun syntynyt katujengejä. Nuorten jengiytyminen ja häiriökäyttäytyminen keskustan alueella puhutti myös keväällä, kun HS Turku uutisoi kauppakeskus Hansaa riivaavasta väkivallasta.

Haluatko lisää uutisia Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat