Ilman Turkua Suomen tunnetuin purjealus olisi päätynyt romuksi – Video näyttää huikeat näkymät Suomen Joutsenen mastosta

Sunnuntaina 120 vuotta täyttävä Suomen Joutsen on Turun tunnetuimpia nähtävyyksiä. Suomen valtio osti aluksen aikanaan koululaivaksi, koska se oli sopivan edullinen. Kaupan olisi ollut myös maailman suurin purjelaiva.

7.8. 11:21

Suomen tunnetuin museolaiva, fregatti Suomen Joutsen täyttää tänään sunnuntaina 120 vuotta. Alus laskettiin vesille Ranskassa 7. elokuuta vuonna 1902.

”Tiedot vähän vaihtelevat eri lähteissä parin päivän välillä, mutta useampi ranskalainen teos ilmoittaa päiväksi nimenomaan 7. elokuuta”, kertoo laivan historiaan perehtynyt Forum Marinumin tutkija Mikko Meronen.

Alun perin alus vihittiin käyttöön nimellä Laënnec ja siitä tuli osa Ranskan kasvavaa valtamerimahtia. 1900-luvun taitteessa höyrylaivat olivat jo ohittaneet purjealukset, mutta pitkillä matkoilla niillä oli etunsa.

”Höyrylaivaa ei kannattanut lähettää tyhjänä esimerkiksi hakemaan viljalastia Australiasta, mutta purjelaivalla se oli edelleen taloudellisesti kannattavaa”, Meronen selittää.

Tutkija Mikko Meronen (vas.) on perehtynyt Suomen Joutsenen historiaan. Laivamestari Perttu Mäkinen tuntee aluksen läpikotaisin.

Suomen Joutsen toimikin ensin rahtilaivana, mutta ensimmäisen maailmansodan jälkeen se myytiin Saksaan ja edelleen Suomeen vuonna 1930.

Suomi oli alkanut varustaa entistä vahvempaa laivastoa ja Suomen Joutsenesta tehtiin merivoimien koululaiva. Laivan maine merkittävänä kansallisomaisuutena on peräisin tuolta ajalta, kertoo Meronen.

Koulutuspurjehdusten lisäksi alus teki vienninedistämismatkoja ympäri maailman. Se kuljetti kauppavaltuuskuntia esimerkiksi Etelä-Amerikkaan.

”Suomen Joutsen elää vahvasti 1930-luvun kansallismielisen propagandan ansiosta. Silloin sen merkitystä rummutettiin paljon valtion taholta ja mediassakin.”

Tosin lähellä oli, ettei Suomeen olisi päätynyt vielä mahtavampi propaganda-ase.

”Tuohon aikaan laivoja oli paljon myynnissä ja agentit tarjosivat niitä runsaasti Suomelle. Yksi tarjotuista oli silloinen Magdalene Vinnen, joka nykyisin tunnetaan nimellä Sedov”, kertoo Meronen.

Sedov mainitaan usein maailman suurimmaksi purjealukseksi. Se seilaa nykyään Venäjän lipun alla koululaivana.

Suomen Joutsen on nykyään pääosin 1930-luvun ulkoasussaan.

Viimeisen purjehduksensa Suomen Joutsen teki 1950-luvun alussa. Sen jälkeen se oli vaarassa päätyä romutettavaksi, kunnes vuonna 1960 siitä tehtiin Turkuun merimiesammattikoulu ja opiskelijoiden asuntola.

Turku valikoitui aluksen kotisatamaksi, koska halukkaita kuntia ei ollut jonoksi asti.

”Merimiehillä oli vähän huono maine. Monessa kaupungissa ei haluttu heitä pyörimään rannoille”, Meronen nauraa.

Merimiesunioni ajoi Suomeen alan ammattikoulutusta ja idea laivasta koulurakennuksena oli saatu Ruotsista.

”[Merimiesunionin puheenjohtaja] Niilo Wälläri uhkasi laittaa jäänmurtajat lakkoon talvella, ellei Suomen Joutsenta säilytetä. Ilmeisesti Turun kaupunginjohtaja [Kalervo Pellinen] auttoi laivan järjestämisessä Turkuun”, Meronen kertoo.

1990-luvun alussa Suomen Joutsenesta tehtiin museolaiva. Nykyisin sen omistaa Turun kaupunki ja se on vuodesta toiseen Turun tunnetuimpia nähtävyyksiä. Aluksesta pitää huolta merikeskus Forum Marinum.

Sunnuntaina 7.8. Forum Marinum järjestää toiminnallisen tapahtumapäivän Suomen Joutsenella. Tarjolla muun muassa luento laivan historiasta ja esittelykierros aluksella.

Haluatko lukea lisää uutisia Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat