Työssä­käyvien lounas­ruokailu mullistuu Suomessa – useat itsestään­selvyytenä pidetyt ruuat ovat jäämässä historiaan

Ruoan raaka-aineiden kallistuminen muuttaa työssäkäyvien aikuisten lounaspaikkojen ruokatarjontaa. Esimerkiksi kokonaista lohta on vaikea enää löytää seisovista lounaspöydistä.

Lohi tarjoillaan nyt useimmiten lounaalla keittoina tai kiusauksina, ei niinkään kokonaisina annospaloina.

15.8. 8:47 | Päivitetty 26.8. 10:44

Kermainen uunilohi fileenä, lämminsavulohi tai paahdettu lohi olivat vielä aiemmin melko tuttuja näkyjä lounasbuffettien linjastoilla. Nyt lautaselle itse annosteltava lohi on useimmissa lounaspaikoissa historiaa.

Syynä on se, että lohi on ennätyskallista. HS kysyi muutamilta lounasta tarjoavilta toimijoilta, miten ruoan kohonneet raaka-ainekustannukset näkyvät lounastarjonnassa. Monin paikoin juuri kokonaisena tarjoiltava lohi ui lautasilta pois ensimmäisenä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat