Turun juna­liikenteen häiriöt pitkittyvät – bussikyytejä luvassa koko päivän

VR korvaa osan junamatkasta bussikyydillä Turun ja Helsingin välillä tänään tiistaina.

Kupittaan asemalaitureille odotettiin ruuhkaa tiistaiaamuna. Toisin kävi, sillä juniakaan ei saapunut.

16.8. 13:27 | Päivitetty 16.8. 15:27

Turun ja Helsingin välistä junaliikennettä haittaava tietoliikennevika on osoittautunut odotettua kimurantimmaksi. VR joutuu korvaamaan junat linja-autoilla Salon ja Kupittaan välillä koko päivän. Salon ja Helsingin välinen matka taittuu normaaliin tapaan raiteita pitkin.

Väylävirasto tiedotti tiistaina iltapäivällä, että rantarataa riivaavan asetinlaitteiden tietoliikenneongelman korjaaminen kestää yöhön asti. Vika havaittiin jo maanantaina ja se piti alun perin korjata tiistain aamupäivän aikana. Tiistaina puolilta päivin virasto päivitti arviotaan ja ilmoitti, että vian korjaamisessa kestäisi iltakuuteen.

Häiriö osuu ikävään aikaan, sillä Turun ratapihan suurremontista johtuen Turun ja Helsingin välisessä junaliikenteessä on tällä viikolla siirrytty muutenkin poikkeusjärjestelyihin.

Junat eivät kulje Turun päärautatieasemalle seuraavaan kahteen vuoteen. Tiistain piti olla ensimmäinen päivä, jolloin Turun ja Helsingin välinen junaliikenne sekä lähtee että saapuu Kupittaalle.

HS kävi tiistaiaamuna seuraamassa työmatkaliikenteen sujumista Kupittaalla ja Turun päärautatieasemalla. Poikkeusjärjestelyjä sotkeneet poikkeusjärjestelyt aiheuttivat runsaasti epätietoisuutta. Osa matkustajista yritti edelleen turhaan löytää Helsingin-junia päärautatieasemalta.

Lue lisää: Kapinallinen bussi­kuski viis­veisasi ohjeistuksista, kun Turun sekaviin liikenne­yhteyksiin yritettiin saada tolkkua aamu­varhaisella – ”Kyllä siellä takuulla ihmisiä on”

Haluatko lukea lisää uutisia Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Juttua päivitetty 16.8. klo 15.27: Lisätty tieto korjausten venymisestä yöhön saakka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat