Pahaa aavistamaton mies rakastui naiseen, jonka hänelle esitteli vanha ystävä – Tyhjensivät tilin häikäilemättö­mästi

Kaksi naista siirsi miehen tileiltä rahaa useita kertoja käyttäen hyväkseen miehen romanttisia tunteita. Heidät tuomittiin lopulta vankeusrangaistuksiin maksuvälinepetoksesta.

Uhrin pitkäaikainen ystävä sai haltuunsa uhrin verkkopankkitunnukset.

26.8. 8:33 | Päivitetty 26.8. 9:59

Varsinaissuomalainen mies rakastui nelikymppiseen naiseen keväällä 2020. Uuden suhteen ylle nousi nopeasti mustia pilviä, kun nainen kertoi, että häneltä oli löydetty aivokasvain. Aivoleikkaus tehtäisiin Tampereella, jonne mies lupautui tietenkin viemään naisen.

Automatkan aikana nainen sai muka tekstiviestin, että leikkaus on peruttu. Leikkaus maksaisi yllättäen naiselle 9 000 euroa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1975 syntyneen naisen ja tämän ystävän maksuvälinepetoksesta kuluvan vuoden toukokuussa. Turun hovioikeus ei myöntänyt asialle jatkokäsittelylupaa, joten tuomio sai tällä viikolla lainvoiman.

Väite aivokasvaimesta oli huijausta eikä nainen saanut tekstiviestiä sairaalasta. Huijauksen avulla kaksi naista varasti rakastuneelta mieheltä noin 10 000 euroa.

Ensin miehen pitkäaikainen ystävä, vuonna 1982 syntynyt nainen, esitteli toisen naisen miehelle. Pitkäaikainen ystävä oli auttanut miestä lainojen järjestelyssä. Tätä varten mies oli antanut naiselle tunnukset verkkopankkiinsa.

Naiskaksikko siirsi miehen tililtä useaan otteeseen rahaa. Ensimmäinen tilisiirroista oli tuhat euroa. Miehen nimissä oli otettu pikavippi, ja rahat siirrettiin toisen naisen tilille.

Aivoleikkaushuijauksen 9 000 euron tilisiirtoon merkittiin viestiksi leikkausmaksu ja Mehiläinen. Osa näistä rahoista siirrettiin eteenpäin toisen naisen tilille.

Viimeinen tilisiirto oli 500 euron suuruinen, jonka jälkeen tili oli käytännössä tyhjä.

Naiset kieltäytyivät oikeudessa kuulemisesta, joten syyttäjä vetosi esitutkintakertomukseen. Vuonna 1975 syntynyt nainen kertoi poliisille, että mies oli lainannut rahat hänelle laskujen maksuun. Nainen kiisti, että olisi väittänyt saaneensa aivokasvaimen. Lainan todisteeksi nainen esitteli velkakirjaa, joka oli tehty rahojen siirron jälkeen.

Oikeus ei uskonut lainaväitteitä. Oikeuden mukaan oli epäuskottavaa, että mies olisi lainannut naiselle tuhansia euroja vain muutaman viikon tuttavuuden jälkeen. Oikeus arveli, että velkakirjan tekemisellä nainen pyrki peittämään rikosta.

Rahojen siirto oli tehty ilman miehen suostumusta. Oikeuden mukaan kyseessä ei ollut petos, sillä naiset eivät harhauttaneet miestä siirtämään rahoja itse. Kyseessä oli sen sijaan maksuvälinepetos, sillä rahansiirrot tehtiin miehen tietämättä.

Oikeus tuomitsi miehen pitkäaikaisen ystävän 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Toisella naisella oli taustallaan vastaavia rikoksia, joten oikeus kovensi hänen rangaistustaan. Vuonna 1975 syntynyt nainen sai kolmen kuukauden ehdottoman tuomion.

Haluatko lisää luettavaa Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat