Ikonisen sillan surmanloukusta roikkuu edelleen lintujen raatoja – Verkko korjattiin, mutta raatonäyttely jäi

Turku ei ole poistanut kuolleita lintuja, koska kaupunki ei halua rikkoa verkkoa.

Turun kaupungin suunnitteluinsinöörin mukaan suojaverkkoa ei haluta rikkoa lintujen poistamiseksi.

30.8. 11:00

Turun Auransillan ”tappoverkosta” roikkuu edelleen kuolleita lintuja. HS Turku uutisoi heinäkuussa, että linnut jäävät sillan ja sen alla sijaitsevan suojaverkon väliin jumiin ja kuolevat. Kuolleet linnut jäävät roikkumaan verkon silmästä ja näky on kuin joukkohirttäjäisistä.

Lue lisää: Ohikulkija huomasi kammottavan näyn turkulaisen sillan alla – surmanloukku tappanut ainakin kymmenen lintua

Toimitukseen yhteydessä ollut lukija lähetti kuvan, jossa lintuja roikkui edelleen sillan surmanloukusta. HS Turku kävi paikan päällä ja näky oli yhtä karmea kuin heinäkuussa: sillan suojaverkosta löytyi ainakin 11 kuollutta lintua.

Vaikuttaa siis siltä, että surmanloukku on edelleen paikallaan, vaikka kesä on kääntymässä jo syksyksi.

Auransillan alla roikkui kuolleena ainakin 11 lintua.

suunnitteluinsinööri Mika Laine Turun kaupungilta kertoo, että kaupunki kävi tarkistamassa tilanteen heinäkuussa. Toisin kuin luultiin, itse suojaverkko ei ollutkaan rikki, vaan linnut olivat päässeet livahtamaan sisään sillan rakenteissa olleesta reiästä. Tämä reikä on Laineen mukaan paikattu.

Sillan suojaverkosta edelleen roikkuvat kuolleet linnut ovat siis samoja raatoja kuin heinäkuussa, koska kaupunki ei siivonnut niitä pois samalla kun reikä tilkittiin. Laineen mukaan lintujen poistaminen on hankalaa, sillä kaupunki ei halua rikkoa verkkoa.

Suojaverkon silmä, josta linnut osittain roikkuvat, on Laineen mukaan kooltaan kolme kertaa kolme senttimetriä. Niinpä lintuja ei saa poistettua sen läpi.

”Verkon voisi rikkoa ja paikata, mutta kun on paikkoja paikkojen perään, se heikentää verkkoa. Leikkauspinta on altis korroosiolle ja hetken päästä meillä olisi uusia reikiä ja sisään pääsisi uudelleen lintuja”, Laine perustelee.

Laine kertoo, että kaupunki kuitenkin pohtii edelleen kuolleiden lintujen poistamista.

Kuolleita lintuja ei olla poistamassa, vaikka näky ei ole kaunis.

SUOJAVERKKO on asennettu sillan alle, jotta linnut eivät pääse ulostamaan teräsrakenteiden päälle, Laine taustoitti aiemmin heinäkuussa.

”Niittauksesta jää pieni välys ja jos sinne pääsee kosteutta ja hapanta ulostetta, se syöpyy hyvin nopeasti. Jo kymmenessä vuodessa alkaa tapahtua deformaatiota eli muodonmuutosta ja sen takia palkkeja suojataan verkolla”, Laine avasi.

Vuonna 1907 valmistunut Auransilta on Turun toisiksi vanhin silta Tuomiokirkkosillan jälkeen.

Auransilta on valmistunut vuonna 1907.

Haluatko lisää luettavaa Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat