Rekan varastamisesta epäillyn pakomatka päättyi vasta kolmanteen piikkimattoon, kun pippurisumute ei tehonnut

Kuljettajan epäillään ottaneen luvatta käyttöön työnantajansa rekan Naantalista sunnuntaina aamupäivällä. Poliisi yritti pysäyttää kuljettajaa muun muassa pippurisumutteella ja kolmella piikkimatolla.

Kuljettaja oli pääkaupunkiseudulle ja oli palaamassa moottoritietä pitkin takaisin Turun suuntaan, kun hätäkeskus alkoi saada ilmoituksia rekan poikkeuksellisesta ajotavasta.

12.9. 17:25

Anastetulla täsperävaunurekalla pitkin eteläistä Suomea poliisia paennut rekkakuski on pidätetty.

Lounais-Suomen poliisi tiedotti maanantaina alkuillasta, että noin 65-vuotias kuljettaja on epäiltynä muun muassa törkeästä ratti­juopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuljettajan epäillään ajaneen autoa huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Kuljettajan epäillään ottaneen luvatta käyttöön työnantajansa rekan Naantalista sunnuntaina aamupäivällä. Hän oli ajanut rekalla pääkaupunkiseudulle ja oli palaamassa moottoritietä pitkin takaisin Turun suuntaan, kun hätäkeskus alkoi saada ilmoituksia rekan poikkeuksellisesta ajotavasta.

Poliisipartio sai havainnon rekasta ennen Muurlan liittymää. Kuljettaja ei kuitenkaan reagoinut poliisin pysäytysmerkkiin.

Tämän jälkeen poliisi yritti pysäyttää kuljettajaa Salon Piihovin pihassa, jossa tämä kävi kääntymässä.

Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että poliisi yritti saada rekan avoimen ikkunan kautta kuljettajaa hallintaansa, mutta tämä riuhtaisi poliisit irti. Poliisi myös suihkutti auton sisään pippurikaasua.

Kuljettaja jatkoi Piihovin pihasta kohti Turkua. Paimion liittymässä poliisi heitti vetoauton alle kaksi piikkimattoa ja vasen eturengas räjähti. Edes tämä ei pysäyttänyt kuljettajaa, joka jatkoi ajoaan pelkillä vanteilla. Auto alkoi kipinöidä ja syttyi palamaan. Lopulta matka päättyi, kun poliisi heitti auton alle kolmannen piikkimaton.

Rekan vetoauto vaurioitui pahoin, mutta perävaunu säilyi lähes vahingoittumattomana. Poliisin mukaan myös muutama rekan perässä ajanut ajoneuvo vaurioitui rekan renkaan palasista.

Takaa-ajon vaiheiden vuoksi kuljettajaa epäillään myös luvattomasta käytöstä ja virkamiehen vastustamisesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat