Iäkäs pariskunta riutui kotiinsa – Poliisi: Kotihoito tiesi hädästä, mutta odotti yli viikon

Kotihoito ei saanut apua tarvitsevaa pariskuntaa kiinni, mutta odotti yli viikon ennen kuin hälytti poliisin apuun. Iäkäs nainen ehti kuolla, ja hänen puolisonsa on yhä sairaalahoidossa.

Poliisi selvittää tapausta alustavasti nimikkeellä pelastustoimen laiminlyönti.

14.9. 9:21 | Päivitetty 14.9. 10:51

Lounais-Suomen poliisi on aloittanut rikostutkinnan tapauksesta, jossa iäkäs pariskunta riutui kotiinsa Pöytyällä. 87-vuotias nainen löytyi kotoaan kuolleena ja hänen 76-vuotias puolisonsa hyvin heikossa tilassa. Terveydenhoidon edustajat tiesivät pariskunnan avuntarpeesta, mutta heidän luonaan ei ollut käyty yli viikkoon.

Poliisi selvittää tapausta alustavasti nimikkeellä pelastustoimen laiminlyönti.

”Poliisi kuulee kotihoidon edustajia rikoksesta epäillyn asemassa. Poliisin tehtävänä on selvittää, olisiko terveydenhuollon edustajien pitänyt toimia toisin ja minkälainen vastuu heillä on pariskunnan kohtalosta”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Valtteri Kemppi poliisin tiedotteessa.

Poliisin mukaan pariskunta ei ollut kotihoidon asiakkaita, mutta mies oli hiljattain pyytänyt kotihoidosta apua kotona pärjäämiseen. Pöytyän kotihoito oli käynyt elokuun lopulla useamman kerran pariskunnan luona. Lopulta hoitajat eivät enää tavoittaneet pariskuntaa. Kukaan ei avannut ovea eikä puhelimeen vastattu.

Viimeisimmän kotikäynnin jälkeen ehti kulua yhdeksän päivää, kunnes kotihoito soitti hätänumeroon, ja poliisia pyydettiin käymään kohteessa.

Poliisin mennessä asuntoon nainen löytyi kuolleena. Mies oli hyvin heikossa tilassa makaamassa lattialla, ja hän on yhä sairaalahoidossa.

Rikoskomisario Kemppi kertoo, että vanhukset asuivat Pöytyällä rivitaloasunnossa. Hän ei ota vielä kantaa siihen, oliko pariskunnalla omaisia tai muita läheisiä.

”Konkreettisia faktoja ei vielä hirveästi ole”, Kemppi sanoo.

Esimerkiksi sairaalahoidossa olevaa miestä poliisi ei ole vielä pystynyt jututtamaan. Kemppi ei avaa naisen kuolemaan johtaneita syitä tarkemmin. Pariskuntaan ei kohdistu rikosepäilyä.

Päivitetty klo 12.22: Lisätty tutkinnanjohtajan kommentteja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat