Turussa ehdittiin jo aloittaa tehohoitopotilaiden siirto maan muihin sairaaloihin – ”Juhlan aihetta ei ole”

Tieto teho-osastoa koskevan lakon kieltämisestä tuli toivottuna uutisena Turun yliopistolliselle keskussairaalalle keskiviikkona. Sairaalassa oltiin jo ehditty aloittaa tehohoitopotilaiden siirrot muihin sairaaloihin.

Tyksissä ehdittiin jo aloittaa tehohoitopotilaiden siirrot muihin sairaaloihin.

14.9. 13:31

Turun yliopistollisen keskussairaalan (Tyks) teho-osastopotilaiden siirrot toisiin sairaaloihin ehdittiin jo aloittaa, ennen kuin tieto teho-osastoa koskevan lakon kieltämisestä tuli.

Tehohoitopotilaiden siirtoja suunnittelevan ryhmän johtaja, Tyksin Totek-toimialueen johtaja Tuula Manner sanoo, että kaksi ensimmäistä tehohoitopotilasta siirrettiin pois Tyksin teho-osastolta eilen tiistaina.

Heistä toinen siirrettiin Taysiin ja toinen Seinäjoen keskussairaalan teho-osastolle.

”He olivat potilaita, joilla olisi ollut edessään niin pitkä tehohoitojakso, että se olisi ulottunut lakon alkamisen yli. Siksi juuri heidät siirrettiin.”

”Nyt tälle päivälle emme olleet suunnitelleet tehohoitopotilaiden siirtoja muihin sairaaloihin, mutta huomiselle ja muille päiville suunnitellut siirrot on nyt tulleen tiedon myötä peruttu.”

Tyksin aikuisten teho-osastolla varauduttiin nelipäiväiseen lakkoon, joka olisi alkanut ensi tiistaina.

ManNERIN mukaan Tyksissä reagoidaan päätökseen samantien.

”Nyt palaamme normaaliin toimintaan nopeasti. Tehohoidon ja leikkaustoiminnan osalta saamme jatkettua normaalia toimintaa joustavasti. Torstailta peruttujen leikkausten potilaita emme saa varmasti enää kiinni, mutta sen jälkeen toiminta palautuu nopeasti ennalleen.”

Vaikka päätös tehohoito-osastolle kohdennetun lakon kieltämisestä otettiin Tyksissä vastaan huojentuneena, asia herättää silti ristiriitaisia tunteita.

”Tämä oli välttämätön toimenpide potilasturvallisuuden takaamiseksi. Surullista on, että työtaistelu yhä jatkuu, hoitajien tilanne ei yhtään parantunut. Juhlan aihetta ei ole muuta kuin potilaiden puolesta”, Manner sanoo.

Haluatko lisää luettavaa Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat