Kahden 16-vuotiaan kuolemaan johtaneesta kolarista uutta tietoa: Kuski ajoi huomattavaa ylinopeutta, kuolleella tytöllä ei ollut turvavöitä

Koulujen päättäjäisviikonloppuna tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli kaksi nuorta. Heistä toinen matkusti takakontissa ja toisella ei ollut turvavöitä.

Romua ja muistokynttilöitä onnettomuuspaikalla Aerotiellä lähellä Turun lentokenttää koulujen päättäjäisviikonloppuna.

19.9. 15:57 | Päivitetty 19.9. 16:02

Kesäkuun alussa Turun lentokentän lähellä tapahtuneen kuolonkolarin esitutkinta on valmistunut.

Henkilöautoa kuljettaneen 18-vuotiaan miehen epäillään ajaneen tilanteessa huomattavaa ylinopeutta törmätessään vastaan tulleeseen rekkaan, poliisi tiedottaa. Onnettomuuspaikalla Turun Aerotiellä on 50 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

18-vuotiasta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Nimikkeet eivät muuttuneet esitutkinnan aikana.

Lue lisää: Kahden nuoren hengen vaatinut tienpätkä Turussa on suosittu kaahailupaikka, joka ei ole otsikoissa ensimmäistä kertaa

Koulujen päättäjäisviikonloppuna 3. kesäkuuta tapahtuneessa kuolonkolarissa menehtyi kaksi nuorta. Toinen menehtyneistä nuorista oli auton tavaratilassa matkustanut 16-vuotias poika, toinen takapenkillä ilman turvavöitä istunut 16-vuotias tyttö. Onnettomuushetkellä autossa oli kaikkiaan kuusi 16–18-vuotiasta nuorta.

Esitutkinnan perusteella alkoholilla tai muilla päihteillä ei ole ollut osuutta onnettomuuteen. Epäilty on edelleen ajokiellossa.

Henkilöautoa kuljettaneen 18-vuotiaan miehen epäillään tehneen rekan kohdatessaan nopean väistöliikkeen ja menettäneen ohjaamansa auton hallinnan. Auto lähti luisuun ja törmäsi rekan keulaan vasen takakulma edellä.

Tutkinnanjohtaja Mika Paaerin mukaan henkilöauton kuljettaja on havainnut lähestyvän ajoneuvoyhdistelmän noin 140 metriä ja noin kolme sekuntia ennen törmäystä.

Rekan kuljettajan ei epäillä ajaneen ylinopeutta.

Tien pinta oli onnettomuushetkellä kuiva ja sää poutainen.

Lounais-Suomen poliisi suoritti esitutkinnan aikana useita kuulusteluja sekä hyödynsi Aerotien varrelta kerättyä valvontakameramateriaalia. Poliisi teki paikan päällä myös erilaisia mittauksia ja vertailuajoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat