Iäkäs pariskunta riutui kotiinsa, Onnettomuus­tutkinta­keskus alkaa selvittää tapausta

Vanhus löytyi kotoaan kuolleena ja hänen puolisonsa heikossa kunnossa, koska kukaan ei tarkistanut heidän vointiaan yli viikkoon. Nyt Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut tapauksesta tutkinnan.

87-vuotias nainen löytyi kotoaan kuolleena ja tämän 76-vuotias mies huonossa kunnossa Pöytyällä. Onnettomuustutikintakeskus on aloittanut tapauksesta tutkinnan.

21.9. 12:13

Onnettomuus­tutkintakeskus (Otkes) aloittaa tutkinnan iäkkääseen pariskuntaan kohdistuneesta epäillystä laiminlyönnistä Pöytyällä Varsinais-Suomessa. Tiedotteen mukaan tutkinta koskee pariskunnan tilan heikkenemistä ja avun puuttumista.

Poliisi tiedotti viime viikolla, että 87-vuotias nainen löytyi kotoaan kuolleena ja tämän 76-vuotias mies huonossa kunnossa. Poliisi epäilee heidän joutuneen vakavan laiminlyönnin uhreiksi.

Poliisin mukaan pariskunnan mies oli pyytänyt apua kotona pärjäämiseen kotihoidosta. Pariskunta ei ollut ennestään kotihoidon asiakkaana.

Kotihoito kävi pariskunnan luona useita kertoja elokuun lopussa, mutta myöhemmin hoitajat eivät poliisin mukaan enää tavanneet pariskuntaa, vaan kävivät ainoastaan oven takana ja yrittivät soittaa heille.

Kotihoito oli käynyt pariskunnan luona viimeksi yhdeksän päivää ennen kuin nainen löydettiin menehtyneenä. Mies löytyi heikossa kunnossa ja oli sairaalahoidon tarpeessa.

Poliisi tutkii tapausta pelastustoimen laiminlyöntinä. Epäiltyinä on kotihoidon edustajia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat