Mies sai tuomion Facebook-päivityksestä, jota ei hänen mukaansa ole olemassa

Oikeuden mukaan raisiolainen kaupunginvaltuutettu syyllistyi muslimeja solvaavalla Facebook-kirjoituksella kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Valtuutettu kiisti koskaan kirjoittaneensa tekstiä.

Mika Koivisto Raisiossa vuonna 2018.

21.9. 15:52 | Päivitetty 21.9. 16:40

Raisiolainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Mika Koivisto (ps) on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän on myös Raision Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Syyttäjä vaati hänelle 40 päiväsakon rangaistusta, koska katsoi hänen kirjoittaneen Facebookiin tekstin, joka on omiaan aiheuttamaan ”suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja jopa vihaa muslimeja kohtaan”. Koivisto julkaisi kirjoituksen heinäkuussa 2019.

Päivityksessä luki haastehakemuksen mukaan muun muassa, että lapset on syytä pitää kaukana kaikesta, mikä vähänkin viittaa islamilaisuuteen.

Päivityksessä luki esimerkiksi: ”Taitaa olla koko jengi riskiryhmää ja yhteinen tekijä kaikenmaailman terojen kanssa tuo islamin usko.”

Syyttäjän mukaan Koivisto antoi ymmärtää, että muslimit ovat yleisesti ottaen vaarallisia ja jopa terroristeja, johon kirjoituksessa viitataan syyttäjän mukaan sanalla ”tero”.

Kirjoitus on sittemmin poistettu.

Koivisto kiisti vastauksessaan, että hän olisi tehnyt mitään julkaisuja kyseisenä ajankohtana. Syyttäjä toimitti käräjäoikeuteen kuvakaappauksen kirjoituksesta, mutta Koiviston mukaan kuvakaappaus ei todistanut, että julkaisu olisi ollut hänen Facebook-sivullaan. Hänen mukaansa kuvakaappaus oli väärennös.

Syyttäjällä oli myös kuvakaappauksen ottanut todistaja, joka kertoi nähneensä kirjoituksen.

Koiviston mukaan kuvakaappauksia voi hyvin helposti väärentää. Hän toimitti kantansa tueksi käräjäoikeuteen kuvakaappauksia Facebook-sivuistaan ja sen toimintalokista. Ne osoittavat hänen mukaansa, että kyseisenä ajankohtana hänen tilillään ei ole ollut julkaisuja.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus ei uskonut Koivistoa vaan tuomitsi hänet 30 päiväsakkoon, josta hänen tuloillaan tulee maksettavaa 1 100 euroa.

Päivitetty 21.9. klo 16.15: Käräjäoikeuden annettua asiassa tuomion.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat