”Sainpahan kerrankin valtuuston enemmistön liikkeelle”, sanoo salaliittopuheella salin tyhjentänyt valtuutettu – HS kävi läpi puheen keskeiset väittämät

Turkulainen kaupunginvaltuutettu ja hammaslääkäri kertoo pitävänsä luotettavana lähteenä esimerkiksi kyseenalaista lääkärijärjestöä, jonka perustaja tuomittiin osallistumisesta Yhdysvaltain kongressitalon valtaukseen.

Kuvankaappaus Turun kaupunginvaltuuston maanantaisesta kokouksesta.

23.9. 2:00 | Päivitetty 23.9. 10:47

Turkulainen kaupunginvaltuutettu Pauli Kossila on harmissaan sanasta salaliittoteoria. HS kirjoitti tiistaina miehen valtuustopuheesta, jossa Kossila väitti koronapandemian olevan median keksimä illuusio. Miehen puheen aikana valtaosa valtuutetuista marssi historiallisesti salista ulos.

Lue lisää: Lääkärivaltuutettu alkoi paasata salaliittoteorioita koronasta – Valtuusto marssi historiallisesti ulos

“Miksi puheeni leimattiin salaliittoteoriaksi, vaikka eihän siinä ollut mitään semmoiseksi tulkittavaa, ainoastaan faktoja, mitä olen kerännyt”, Kossila väittää HS:lle.

Ennen kuin käydään läpi Kossilan väitteiltä, hieman miehestä itsestään.

Kuvankaappaus Pauli Kossilan puheenvuorosta maanantain valtuustokokouksesta.

Hammaslääkärinä työskentelevä Kossila on istunut Turun valtuustossa vuodesta 2012. Kokoomuksen jäsen erosi kokoomuksesta ja kokoomuksen valtuustoryhmästä vuonna 2015, sillä puolueen silloinen johto edusti hänen mukaansa “globalisteja”. Termillä viitataan henkilöön, jonka tavoitteena on rajat ylittävä, kansainvälinen päätöksenteko.

Viime valtuustokaudella Kossila oli sitoutumattomana keskustan ryhmässä, mutta erosi siitä, kun puolue lähti hallitukseen sosiaalidemokraattien ja vihreiden kanssa. Tällä kertaa Sanna Marin oli ”globalisti.”

Nyt 55-vuotias on sitoutumattomana osa perussuomalaisten valtuustoryhmää. Ryhmän puheenjohtaja Juha Anttila ilmoitti ripeästi jo maanantaina, että ryhmä irtisanoutuu Kossilan puheista.

Maanantain valtuustokokouksessa käytiin läpi Turun kaupungin osavuosikatsausta. Sen mukaan koronapandemia vaikuttaa voimakkaasti edelleen muun muassa terveystoimeen.

Kossila aloitti puheenvuoronsa ihmettelemällä, miksi asiakirjoissa puhutaan pandemiasta, sillä sitä ei ole hänen mukaansa ollut olemassa.

“Tarkasti ottaen mähän sanoin, että mitään tappavaa pandemiaa ole ollut”, Kossila väittää.

Todellisuudessa Kossila kiisti puheessaan koko pandemian olemassaolon.

“Ihmettelen miten muuten sellainen voi jatkua, jota oikeasti ei ole ollut edes olemassa. Koronaviruksen aiheuttamaa tautia kyllä on ollut, mutta ei mitään todellista pandemiaa, kuten jo tiedämme”, Kossila sanoi valtuustolle.

Kossila katsoo, että maailman terveysjärjestö WHO julisti koronaviruksen liian nopealla aikataululla pandemiaksi.

“Jos mietitään historiaa, niin pandemia on laajalle levinnyt epidemia, joka aiheuttaa valtaisat määrät kuolemia. Pandemia-termiä muutettiin juuri ennen sikainfluenssaepidemiaa.”

WHO:n arvion mukaan koronaviruspandemia aiheutti vuosien 2020 ja 2021 aikana noin 15 miljoonan ihmisen kuoleman. Arvio perustuu kyseisten vuosien ylikuolleisuuden laskelmaan. Se vertaa pandemia-ajan kuolleisuutta aiemman tiedon perusteella odotettavissa olleeseen kuolleisuuteen.

Koronan vaikutukset heijastuvat kuntien talouteen vahvasti vielä vuosia, joten Kossila pitää puheenvuoroaan perusteltuna kunnan taloutta käsittävässä kokouksessa.

Miehen itsensä mukaan valtuustossa suhtaudutaan koronakritiikkiin ja varsinkin rokotteisiin liittyvään puheeseen lähes tabuna.

“Puheenjohtaja oli valmis kopauttamaan nuijaansa heti, kun mainitsin sanan koronarokote”, Kossila sanoo.

Valtuuston puheenjohtaja Mika Maaskola (sd) kertoi, että hänen velvollisuutensa on ohjata valtuutettua pysymään asiassa. Osavuosikatsaus oli kuitenkin laaja-alainen, joten esimerkiksi myös korona liittyi siihen.

Kossila väittää, että koronatoimet ovat kurjistaneet ihmisten elämää, ja rokotteet ovat olleet lähes hyödyttömiä. Kossila korostaa olevansa huolissaan turkulaisten terveydestä, sillä kaupunki “tuputtaa edelleen rokotteita turkulaisille”.

Kossila oli mukana Pelastetaan lapset -kampanjassa, joka pyrki estämään lasten ja nuorten koronarokotukset, joita vetoomuksen allekirjoittajat pitävät vaarallisina. Esimerkiksi rokotetutkimuskeskuksen johtaja, professori Mika Rämet on kirjoittanut kampanjan virheellisistä ja harhaanjohtavista väittämistä blogissaan.

Lue lisää: Pelastetaan lapset -kampanjan taustalla olevien lääkäreiden rokote­vastaiset väitteet hämmentävät, Valvira ei puutu lääkäreiden mielipiteisiin

Puheessaan Kossila kertoi myös lääkkeistä, joita terveysviranomaiset eivät ole suostuneet ottamaan käyttöön. HS:lle Kossila kertoo kyseisten lääkkeiden olevan muun muassa ivermektiini ja hydroksiklorokiini.

Rokotekriittiset ovat käyttäneet niitä vaihtoehtolääkityksenä varsinkin Yhdysvalloissa.

Useat terveysviranomaiset ovat varoittaneet hydroksiklorokiinin ja ivermektiinin käytöstä covid-19:n ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Kossila kertoo HS:lle tilanneensa itsekin netistä ivermektiiniä, mutta se jäi hänen mukaansa tulliin. Sittemmin hän kertoo määränneensä itselleen ivermektiiniä koronaan ja uskoo parantuneensa sen ansiosta nopeasti.

Lue lisää: Ivermektiini toimii sukkula­matojen häädössä, mutta sosiaalisessa mediassa sitä vaaditaan avuksi myös toisen taudin hoitoon – Onko edullinen loislääke vastaus koronaan?

Luotettavaksi tietolähteeksi Kossila nimeää America's Frontline Doctors -järjestön. Kossilan mukaan järjestö on koonnut yhteen ja julkaissut hoitoprotokollaehdotukset koronavirustartuntaan.

America's Frontline Doctors on ollut otsikoissa kyseenalaisesta toiminnastaan.

Time-lehden selvityksen mukaan järjestö on huijannut satoja amerikkalaisia, jotka yrittivät saada järjestön kautta ivermektiini-reseptin, mutta maksusta huolimatta reseptiä ei kuulunut.

Järjestön perustaja Simone Gold tuomittiin kesällä 60 päiväksi vankilaan, sillä hän osallistui kongressirakennukseen tunkeutumiseen tammikuussa vuonna 2021.

Kossila näkee, että koronatoimet kuten yhteiskunnan sulkeminen, koronapassit ja puheet käteisen rahan käytön lopettamisesta liittyvät kaikki ihmisen kontrolloinnin lisääntymiseen.

“Tämä on todella äärimmäisen huolestuttava kehitys, ja ihmisten vapauden puolustaminen on yksi pääsyy siihen, miksi minä olen ylipäätään mukana politiikassa”, Kossila sanoo.

Kossila kirjoitti vuonna 2015 mielipidekirjoituksen, jossa hän kyseenalaisti virallisen totuuden syyskuun 2001 iskusta WTC-torneihin ja Pentagoniin. Kirjoituksessaan Kossila kehotti “perehtymään itse ja ajan kanssa mahdollisimman laajalti erilaisiin salaliittoteorioina pidettyihin aiheisiin!”.

Kirjoituksen mukaan tätä tietoa ei löydä valtamediasta.

“Hyppy kaninkoloon voi olla elämää muuttava kokemus”, Kossila päätti kirjoituksen.

Oletko salaliittoteoreetikko?

”Tuo termi on keksitty sen takia, että sillä pystytään lyömään leima sellaiseen ihmiseen, joka puhuu asioista, joista ei olisi suotava puhua”, Kossila sanoo.

Kossila sanoo olevansa totuuden tutkija. Salaliittoja on ollut koko maailman sivu, ja monet niistä ovat osoittautuneet todeksi.

”Minä niin toivon, että olisin täysin väärässä. Että jonain päivänä minulle naurettaisiin, että huomasitko miten väärässä olet ollut.”

Yksi on varma. Kossila ei ole yksin ajatustensa kanssa. Pelkästään Twitterissä on julkaistu tällä viikolla kymmeniä miehen valtuustopuhetta kiitteleviä viestejä. Itse hän kertoo saaneensa valtavasti positiivista palautetta.

Valtuuston ulosmarssi harmitti tapahtumahetkellä, mutta vain hetken.

“Nyt voi ajatella, että sainpahan kerrankin valtuuston enemmistön liikkeelle hyvän asian puolesta”, Kossila nauraa.

Haluatko lisää luettavaa Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat