Juuri 15 vuotta täyttänyt poika puukotti toista nuorta Aurajoki­rannassa – Sovinto ei pelastanut tuomiolta

Puukotukseen Turun Aurajokirannassa johtanut riita alkoi kahden seurueen kohtaamisesta jokirannassa kesäisenä iltana. Tuomittu myönsi olleensa aggressiivisella tuulella käytettyään sekä kannabista että ekstaasia.

Puukotus tapahtui Turun keskustassa heinäkuussa.

30.9. 15:15

Juuri 15 vuotta täyttänyt poika puukotti toista nuorta Aurajokirannassa Turun keskustassa viime heinäkuussa. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi hänet perjantaina vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Tuomio tuli törkeästä pahoinpitelystä ja huumausaineen käyttörikoksesta. Syyttäjä vaati tuomiota ensisijaisesti tapon yrityksestä.

Myös 17-vuotiasta, miespuolista uhria epäiltiin pahoinpitelystä, mutta riitapukareiden tehtyä sovinnon syyttäjä peruutti uhria koskevat vaatimuksensa.

Puukotukseen johtanut riita alkoi kahden seurueen kohtaamisesta jokirannassa kesäisenä iltana. Tuomittu myönsi olleensa aggressiivisella tuulella käytettyään sekä kannabista että ekstaasia.

Toisen nuoren porukka oli tullut tervehtimään tuomitun ryhmää. Oikeuden mukaan myös he käyttäytyivät provosoivasti. Kahden nuoren miehen välille tuli sanaharkkaa. Tuomitun mukaan uhri yllytti häntä lyömään sanomalla, että ”senkun lyöt mua”.

Ja näin 15-vuotias toimikin. Kaksikon välille kehkeytyi painiottelu, jossa vanhempi sai nuoremmasta niskalenkin. Kun heidät oli revitty erilleen, nuorempi otti esiin puukkonsa ja kävi uudelleen uhrin kimppuun. Oikeuden mukaan hän löi toista nuorta kolmesti, mutta iskut eivät olleet hengenvaarallisia. Näin ollen tekoa ei voitu pitää tapon yrityksenä.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä saanut lainvoimaa.

Haluatko lukea lisää uutisia Turusta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat