Ryhmäseksi muuttui raiskaukseksi ruotsinlaivalla, miehille viisi vuotta vankeutta

Tukholman käräjäoikeus on tuominnut kaksi miestä törkeästä raiskauksesta. Rikos tapahtui Viking Cinderellalla viime joulukuussa.

Viking Cinderella Maarianhaminassa vuonna 2004.

1.11. 10:46 | Päivitetty 1.11. 10:54

Kaksi miestä on tuomittu Tukholman käräjäoikeudessa viiden vuoden vankeuteen törkeästä raiskauksesta, kertoo Expressen-lehti. 24- ja 29-vuotiaat miehet raiskasivat naisen Viking Linen Cinderellalla joulukuun alussa Suomen ja Ruotsin välisellä Ahvenanmerellä.

Nainen ilmoitti tapahtuneesta poliisille, ja miehille luettiin syytteet lokakuun puolivälissä.

Cinderella risteilee Maarianhaminan ja Tukholman välillä. Vuonna 1989 valmistunut alus on kulkenut aiemmin muun muassa Helsinki–Tukholma-, Turku–Maarianhamina–Tukholma- ja Helsinki–Tallinna-reiteillä

Uhri oli laivalla perheensä kanssa. Nainen oli tutustunut miehiin illan aikana, kun miesjoukko oli istunut naisen seurueen viereisessä pöydässä.

Joukossa kaksi miestä oli seurannut naista tämän hyttiin.

Kolmikko sopi harrastavansa hytissä seksiä. Tapahtumat saivat kuitenkin karun käänteen, kun nuorempi mies otti naisesta kovan kuristusotteen. Mies painautui koko painollaan naisen päälle ja piti tästä kiinni 30–60 sekuntia.

Nainen yritti päästä irti miehen otteesta, mutta ei onnistunut siinä. Nainen kertoi oikeudelle pelänneensä kuolevansa. Samaan aikaan mieskaksikko läpsäytteli ylävitosia keskenään.

Toinen miehistä huomasi kädessään verta. Tämän jälkeen miehet pukeutuivat ja poistuivat paikalta.

Poliisi otti miehet kiinni syyskuussa. Miehet myönsivät harrastaneensa uhrin kanssa seksiä, mutta kiistivät syyllistyneensä rikokseen. Uhria kuristanut mies väitti kuristamisen kuuluneen seksiin.

Käräjäoikeus uskoi uhrin kuvausta tapahtuneesta. Uhrilla todettiin tapahtuneen jälkeen mustelmia jaloissa ja punotusta niskassa.

Suomessa tuomiosta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Haluatko lisää luettavaa Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat