Virka­mies urkki asukkaiden salaisia tietoja

Turku tiedotti keskiviikkona laajasta tietoturvaloukkauksesta, joka paljastui jo liki kaksi viikkoa sitten.

16.11. 12:53 | Päivitetty 16.11. 13:51

Turun kaupunki tiedotti keskiviikkona laajasta henkilötietoihin kohdistuneesta tietoturvaloukkauksesta. Kaupunki epäilee, että yksittäinen virkamies on urkkinut kaupunkilaisten henkilötietoja varhaiskasvatuksen tietojärjestelmästä.

Kaupungin tiedotteen mukaan ei ole viitteitä siitä, että kyseinen viranhaltija olisi hyödyntänyt saamiaan tietoja. Hänet on irtisanottu ja kaupunki aikoo tehdä asiasta tutkintapyynnön poliisille.

Tietoturvaloukkaus paljastui viime viikon perjantaina. Turun kaupungin varhaiskasvatuksen palvelualuejohtaja Vesa Kulmala kertoo, että asiaa on selvitelty kaupungilla siitä lähtien. Tämän vuoksi kaupunki tiedotti asiasta vasta nyt.

Edelleen on epäselvää, kuinka moneen henkilöön urkinta on kohdistunut.

”Joka tapauksessa puhutaan useista ihmisistä”, Kulmala muotoilee.

Urkinta tuli Kulmalan mukaan rutiiniseurannassa.

Kulmalan mukaan varhaiskasvatuksen hallinnossa työskennellyt viranhaltija ei ole kertonut motiivia teolleen. Hän on päässyt käsiksi muun muassa ihmisten henkilötunnuksiin, puhelinnumeroihin, osoitetietoihin ja tietoihin perhesuhteista.

Kulmalan mukaan varhaiskasvatuksen tietojärjestelmän kautta on voinut tehdä hakuja käytännössä kaikista ihmisistä, joiden tietoja on Turun kaupungin järjestelmissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat