Baltic Princessin tragedia tapahtui opiskelija­risteilyllä, juhlinta jatkui ilman tietoa katoamisesta

Laivayhtiön mukaan mereen pudonnut mies on kiivennyt ylimmällä kannella sijaitsevan Disko Klubin päällä olevien rakenteiden päälle ulkokautta.

Baltic Princess -alus oli aiemmin reittiliikenteessä Helsingin ja Tallinnan välillä.

18.11. 20:44

Surullisiin tunnelmiin päätyneellä Baltic Princess -risteilyllä oli käynnissä Turun yliopiston kauppatieteen opiskelijoiden järjestämä PeIsKä-risteily. Noin 20-vuotiaan miehen epäillään pudonneen alukselta perjantain vastaisena yönä Ahvenanmereen.

Laivalla ei annettu hälytystä mereen joutuneesta ihmisestä. Suurin osa matkustajista jatkoi siis juhlimistaan mahdollisesta tragediasta tietämättä.

Yksi opiskelijaristeilylle osallistuneista on 22-vuotias turkulainen kolmannen vuoden opiskelija Jan-Eerik Nurmi. Hän juhli kavereidensa kanssa myöhään aamuyöhön.

”Aamulla huomasin, että äiti oli laittanut linkin uutiseen ja sanoi, että vastaa heti kun näet viestin.”

Uutisesta Nurmi luki, että samalla aluksella ollut nuori mies mies katosi aamuyöllä alukselta. Nurmi kiirehti vastaamaan äidilleen, että on kunnossa.

”Sen jälkeen kavereillekin tuli mieleen, että voisi laittaa viestiä kotopuoleen, että jos lukevat uutisia, etteivät mene ihan paniikkiin.”

Vielä ei ole vahvistettu, että risteilyltä kadonnut on opiskelija. Nurmen mukaan suuri osa laivalla olleista kuitenkin oli opiskelijoita. PeIsKä-risteilylle saapuu perinteisesti kauppatieteiden opiskelijoita eri puolelta Suomea.

Myös tapahtumien eteneminen on vielä hämärän peitossa. Länsi-Suomen merivartioston meripelastusjohtajan Jim Kvarnströmin mukaan silminnäkijä oli menettänyt näköyhteyden kaveriinsa, kun tämä oli laivan kannella.

Tallink Siljan tietojen mukaan mereen pudonnut mies on kiivennyt ylimmällä kannella sijaitsevan Disko Klubin päällä olevien rakenteiden päälle ulkokautta.

Merivartiosto etsi kadonnutta merestä perjantaina aamulla useita tunteja. Lopulta etsinnät lopetettiin tuloksettomina.

Ahvenanmaan poliisi tutkii katoamista. Merivartion arvion mukaan tähän aikaan vuodesta mereen pudonnut ei pysy hengissä kuin maksimissaan tunnin.

Nurmi kertoo olleensa muiden kanssa juhlimassa Disko Klubissa. Hän ei kuitenkaan käynyt yökerhon vieressä sijaitsevalla aurinkokannella saati kiivennyt yökerhon päälle. Hän ei myöskään nähnyt illan aikana kenenkään kiipeilevän ulkona.

”Kävimme Disko Klubissa, mutta myös kaikissa muissa paikoissa. Kiertelimme kaverin kanssa pitkin laivaa ja etsimme menoa, ei monikaan istu samassa paikassa koko iltaa.”

Epäiltynä putoamisen hetkenä aamukolmelta juhlat olivat hyvässä vauhdissa.

”En usko, että kukaan niin aikaisin oli menossa nukkumaan. Ei kukaan tiennyt, mitä on tapahtunut”, Nurmi sanoo.

Aamulla moni oli kuullut uutiset. Tapahtuneesta alkoi kiertää huhuja, opiskelijat pohtivat, kuka laivalta pudonnut mahtoi olla ja mistä hän on pudonnut.

Tunnelma oli kuitenkin ennen kaikkea apea ja hiljainen, vaikka jossain päin laivaa karaoke soikin.

”Porukka oli aika hiljaista ja istuskeli ajatuksissaan. Eikä kyse ollut siitä, että olisi huono olo, vaan tunnelma oli enemmänkin sellainen, ettei porukka oikein tiennyt, mitä pitäisi sanoa.”

Nurmi ei vielä perjantaina illallakaan tiennyt, kenestä on mahtanut olla kyse. Kukaan hänen tuttunsa putoaja ei kuitenkaan ollut.

Turun kauppatieteilijöiden yhdistyksestä kerrottiin HS:lle, että he tiedottavat tapauksesta Facebook-tapahtuman kautta. Siellä yhdistys kertoi, että Turun satamaan järjestettiin risteilijöitä vastaan matalan kynnyksen kriisiapua. Tilanteen vuoksi yhdistys myös perui tapahtuman viralliset jatkot.

Nurmen mukaan varsinaista intoa jatkoille lähtemiseen ei opiskelijoiden keskuudessa ollut. Suuri osa suuntasi matkalaukkuineen kohti kotia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat