Poliisi: Kahta nuorta puukotettiin lauantaina ilman mitään syytä Turussa

Poliisi esittää kahta nuorta vangittavaksi epäiltynä tapon yrityksestä. Kaksi nuorta sai puukosta sekavan tapahtumaketjun päätteeksi.

Poliisi epäilee, että Turun lauantaisen väkivallan motiivina oli pieleen mennyt kosto.

21.11. 16:10 | Päivitetty 21.11. 17:04

Poliisi aikoo esittää kahta nuorta vangittavaksi lauantaisista tapahtumista Turun Majakkarannassa. Heitä epäillään tapon yrityksestä.

Kahta nuorta puukotettiin poliisin mukaan lauantaina, kun Hirvensalosta bussilla kaupunkiin matkalla ollut noin kymmenen hengen seurue jäi pois kyydistä Majakkarannan kohdalla ja hyökkäsi varoittamatta ja ilman syytä paikalla olleiden nuorten kimppuun.

Toinen selvisi vähäisin vammoin, toinen uhri sai hengenvaaralliset vammat ja hän on yhä sairaalahoidossa. Kolmatta pahoinpideltiin nyrkein ja potkimalla.

Alkuvaiheessa olevan esitutkinnan perusteella väkivallantekojen motiivina on ollut kosto. Poliisin mukaan epäiltyjen tarkoituksena oli käyttää väkivaltaa kostona, mutta kostoaikeet kohdistettiin täysin vääriin ihmisiin.

Poliisi epäilee tässä vaiheessa rikoksista kolmea alaikäistä nuorta, joista kaksi on otettu kiinni. On mahdollista, että rikosnimikkeet tai epäiltyjen määrä tulevat tarkentumaan tutkinnan edetessä.

Poliisin mukaan tapahtuneessa ei ole kyse niin sanotusta katujengi-ilmiöstä.

– Esimerkiksi etninen tausta ei määrittele tapahtumia millään tavoin. Epäillyillä on nuoresta iästään huolimatta runsaasti vakavaa rikostaustaa, muun muassa väkivaltarikoksia, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Lamppu kommentoi poliisin tiedotteessa.

Majakkarannan väkivallanteot ovat herättäneet keskustelua esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Tiedotteessa kerrotaan poliisin suhtautuvan vakavasti alueen asukkaiden huoleen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat