Uudet tiedot: Turun puukotusepäilty oli mukana Vallilan tapossa 2020

Helsingin Vallilan puukotus tapahtui vuonna 2020. Turun Majakkarannan puukotus tapahtui puolestaan viime viikolla.

Kaksi nuorta vangittiin Majakkarannan lauantain väkivallanteoista Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa keskiviikkona.

24.11. 15:44 | Päivitetty 24.11. 15:49

Toinen Turun Majakkarannan puukotuksesta epäillyistä ja vangituista alaikäisistä nuorista oli mukana Helsingin Vallilan puukotuksessa vuonna 2020.

Asiasta kertoi ensin Yle.

HS on varmistanut tiedot, joiden mukaan toinen Majakkarannan puukotuksesta epäilty ja vangittu alaikäinen on ollut mukana Vallilan puukotuksessa. Hän oli tuolloin 14-vuotias, eikä siten rikosoikeudellisessa vastuussa.

Lue lisää: Poliisi: Kahta nuorta puukotettiin lauantaina ilman mitään syytä Turussa

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona Turun Majakkarannan tapaukseen liittyen kaksi alaikäistä nuorta todennäköisin syin epäiltyinä. Vallilan puukotukseen liittyvä nuori vangittiin epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä ja toinen nuori kahdesta törkeästä pahoinpitelystä epäiltynä.

Poliisitutkinnassa oleva väkivallanteko tapahtui viime lauantaina.

Väkivalta alkoi, kun Hirvensalosta bussilla kaupunkiin matkalla ollut noin kymmenen hengen seurue jäi pois kyydistä Majakkarannan kohdalla ja hyökkäsi varoittamatta ja ilman syytä paikalla olleiden nuorten kimppuun.

Poliisi on tiedottanut, että esitutkinnan perusteella epäiltyjen väkivallantekojen taustalla oli kostomotiivi. Epäiltyjen tarkoitus oli käyttää väkivaltaa kostona, mutta kostoaikeet kohdistettiin täysin vääriin henkilöihin.

Uhreja on kolme. Heistä kahta puukotettiin. Poliisi on kertonut, että toinen puukotetuista selvisi vähäisin vammoin, mutta toinen uhri sai hengenvaaralliset vammat. Kolmatta uhria pahoinpideltiin nyrkein ja potkimalla.

Poliisi kertoi aiemmin tällä viikolla, että väkivaltaisesta tapahtumaketjusta epäillään kolmea alaikäistä nuorta. Heistä siis kaksi on vangittu.

Helsingin Vallilassa lokakuussa 2020 tapahtunut puukotus aiheutti 21-vuotiaan nuoren miehen kuoleman. Teosta sai tuomion kaksi ihmistä. He olivat tekoaikaan 16-vuotiaita.

Lue lisää: Helsingin Vallilan puukotus: Mukana ollut nuori sai vuosien rangaistuksen

Vallilan puukotukseen liittyi myös kolmas nuori, jota poliisi epäili teosta. Hän on toinen Majakkarannan väkivallasta vangituista nuorista.

Nyt 17-vuotias poika oli Vallilan puukotuksen aikaan 14-vuotias, eikä häntä voitu siksi asettaa rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Keväällä 2021 poliisi avasi Vallilan esitutkinnan uudelleen. Oli tullut ilmi epäily, että 14-vuotias saattoikin olla todellisuudessa vanhempi.

Tänä kesänä syyttäjä nosti syytteen tätä kolmatta nuorta vastaan. Syytetyn ikä oli väestötietojärjestelmän mukaan 14 vuotta, mutta syyttäjän mukaan syytetty oli vähintään 15-vuotias.

Helsingin käräjäoikeus totesi tämän vuoden lokakuussa, että näyttö tapauksessa ei riitä. Tarpeeksi vahvaa epäilyä väestötietojärjestelmään merkityn iän paikkansa­pitämättömyydestä ei syntynyt.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat