Kaupungin ohjeistuksesta nousi poru – ”Pyydän anteeksi sekavia ohjeita”

Impivaaran jalkapallohallin käyttö nousi puheenaiheeksi viime viikolla. Nyt Turun kaupunki korjaa aiemmin antamiaan ohjeita.

Turun kaupunki korjaa aiemmin antamiaan ohjeita, joista urheiluseurat pahoittivat mielensä.

17.1. 14:37

Turun kaupunki pyytää anteeksi sekavia ohjeita liittyen Impivaaran jalkapallohallin käyttöön.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa alkoi levitä ohje, jonka kaupunki oli lähettänyt Impivaarassa harjoitteleville seuroille ja yhdistyksille. Ohjeessa sanottiin, että hallissa saa harjoitella vain omilla vuoroilla. Lisäksi ohjeessa todettiin, ettei varatuille vuoroille saisi päästää ulkopuolisia ihmisiä.

”Korjaamme nyt Impivaaran jalkapallohallin käyttöön liittyvää epäjohdonmukaista ohjeistustamme. Pyydän anteeksi liikuntapalveluiden puolesta sekavia ohjeita asiassa”, sanoo Turun liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari tiedotteessa.

Lue lisää: Nuoret pelaavat luvatta jalkapallohallin nurkissa – Turku puuttui ”epätoivottuun” toimintaan

Turun Sanomat kertoi, että aiemmin lähetetyt ohjeet saivat urheiluseurat tyrmistymään. Urheiluseuroissa oli tulkittu, että ohjeet kielsivät vuoroaan odottavan seuran urheilijoiden lämmittelyn kentän reunassa toisen seuran varauksen ollessa vielä käynnissä. Seurat olivat kuitenkin sopineet keskenään tästä tavasta.

Nyt kaupungin lähettämän tiedotteen mukaan hallissa ”pitkään käytössä ollut herramiessopimus harjoittelusta toisten vuorojen edellä pitää edelleen”.

Kaupungin mukaan lähtökohtana on, että Impivaaran halliin varataan vuoro. Vuoron voi varata netistä.

Kenttää kuitenkin saa käyttää omatoimiseen harjoitteluun sen ollessa vapaana, vaikkei vuoroa olisi varannutkaan. Jos kentällä alkaa jonkun toisen varaama vuoro, tila täytyy antaa vuoron varanneiden käyttöön. Tiedotteessa muistutetaan, että kaikkien käyttäjien tulee noudattaa hallin järjestyssääntöjä.

Tiedotteen mukaan Impivaarassa aiotaan myös lisätä kaikille avoimia yleisövuoroja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat