TS: Opettajat irtisanoutuvat Suomen suurimmasta yläkoulusta levottomuuksien takia

Opettajat kertovat levottomuuksista, kuormituksesta ja tulehtuneesta työilmapiiristä.

Turun Sanomien haastatteleman opettajan mukaan kahden viime vuoden aikana Vaisaaren koulun reilusta 70 opettajasta on irtisanoutunut 20 opettajaa eli miltei kolmasosa.

19.1. 11:55 | Päivitetty 19.1. 14:50

Raisiolaisessa Vaisaaren 815 oppilaan yläkoulussa on opettajien mielestä vakavia ongelmia, kertoo Turun Sanomat.

Lehden haastatteleman opettajan mukaan kahden viime vuoden aikana Suomen suurimman yläkoulun reilusta 70 opettajasta on irtisanoutunut 20 opettajaa eli miltei kolmasosa.

Opettajat kertovat Turun Sanomille, että koulussa on levottomuuksia, johtajuusongelmia sekä tulehtunut työilmapiiri. Lehden mukaan kaupunki on myös kieltänyt opettajia kommentoimasta koulua medialle. Koulun luottamusmies kertoi perjantaina HS:lle, että kommentointikielto on koskenut vain nimetöntä kommentointia.

Vaisaaren koulu on noussut aiemmin otsikoihin väkivallasta ja huumekaupasta, ja koulussa tapahtuneista välikohtauksista on tehty useita rikosilmoituksia viime syksynä.

Tammikuun alussa sisällä koulussa ammuttiin ilotulite. Tapauksen yhteydessä ei sattunut henkilövahinkoja eikä koulussa syttynyt tulipaloa.

Lue lisää: Väkivalta rehottaa yläkoulussa niin, ettei välituntisin uskalleta käydä edes vessassa

TS:n haastattelemat opettajat ovat sitä mieltä, että levottomuudet lisääntyivät, kun erityisoppilaat siirrettiin samoihin tiloihin muiden oppilaiden kanssa pari vuotta sitten.

Koulun rehtori Janne Ahlqvist sanoo TS:n jutussa, että ”kaikkia järjestyshäiriöitä ei voida laittaa pienluokkien piikkiin”. TS:n mukaan rehtori ei allekirjoita koulun ilmapiiriongelmia.

HS ei ole toistaiseksi tavoittanut rehtoria tai kunnan sivistystoimea kommentoimaan Turun Sanomien jutussa esitettyjä tietoja.

Täydennetty 20.1. kello 10.31 luottamusmiehen HS:lle kertomalla. Hänen mukaansa kommentointikielto koskee vain nimetöntä kommentointia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat