Silmin­näkijä: ”Ei voi olla totta, että tällaista tapahtuu oman ikkunan alla” – Takaa-ajettua kuljettajaa epäillään tapon yrityksestä

Päihtyneen kuljettajan takaa-ajo päättyi kolariin Auransillalla. Poliisi kertoo henkilöstönsä saaneen vammoja tilanteessa.

3.2. 21:17 | Päivitetty 4.2. 14:08

Vahvasti päihtyneen kuljettajan takaa-ajo johti usean auton kolariin Turun keskustassa perjantai-iltana.

Lauantaina Lounais-Suomen poliisi tiedotti tapauksen rikosnimikkeiden tarkentuneen esitutkinnassa. Tähänastisen näytön perusteella päänimikkeeksi on kirjattu tapon yritys.

Poliisi kertoo henkilöstönsä saaneen vammoja tilanteessa. Myös poliisin ajoneuvot vahingoittuvat kuljettajan pysäytysyrityksissä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer kertoo Ylelle, että tapon yritys ei kuitenkaan koske loukkaantuneita poliiseja, vaan yhtä yksittäistä ihmistä. Epäilty ja kyseinen asianomistaja eivät Paaerin mukaan tunteneet toisiaan.

Perjantaina poliisi tiedotti, että kuljettaa epäiltiin alustavasti törkeästä liikenne­turvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Takaa-ajo johti usean auton kolariin Turun keskustassa perjantai-iltana.

Poliisin mukaan kuljettaja pakeni poliisia henkilöautolla huomattavalla ylinopeudella noin kello 19 alkaen Lokalahdelta Turkuun.

Takaa-ajettu kuljettaja aiheutti poliisin mukaan useita vaaratilanteita osuen sivullisten ajoneuvoihin. Poliisin lauantaisen tiedotteen mukaan pakenevaa kuljettajaa yritettiin pysäyttää, mutta tämä vain jatkoi etenemistään.

Takaa-ajo päättyi kolariin Turun Auransillalla, josta kuljettaja otettiin kiinni.

HS:n haastattelema silminnäkijä kertoi perjantaina nähneensä, kuinka henkilöauto ajoi kovaa vauhtia Puutarhakadun ja Käsityöläiskadun risteyksen läpi kello 19:n jälkeen illalla. Auton perässä ajoi kaksi poliisin ajoneuvoa.

Toinen silminnäkijä seurasi tilannetta Itäisen rantakadun ja Kaskenkatu-Aurakadun risteyksessä sijaitsevan kotinsa ikkunasta.

”Itse kolaria en nähnyt, mutta näin, mitä heti sen jälkeen tapahtui. Kolariautosta tuli kaksi miestä, joista toinen yritti karkuun. Häntä lähdettiin jahtaamaan ja toisen poliisi vei maahan”, hän kertoo.

Silminnäkijän mukaan tilanne näytti hurjalta.

”Kyllä siinä itselläkin sykkeet nousi. Monta kertaa sanoin ääneen, että ei voi olla totta, että tällaista tapahtuu oman ikkunan alla.”

Silminnäkijän mukaan karkuun yrittänyt mies saatiin kuitenkin melko nopeasti kiinni. Hän ei osaa sanoa, oliko karkuun yrittänyt mies kuski vai matkustaja.

Hän arvioi, että miehet autossa olivat ”nuorehkoja”.

Kaaharin auto vaurioitui kolarissa pahoin.

”Varmaan yksi kolmasosaa autosta oli ihan lytyssä. Siihen nähden on ihme, että miehet vaikuttivat kuitenkin vahingoittumattomilta. Jotain hoipertelua siinä oli, mutta vaikea sanoa, johtuiko se päihtymyksestä vai kolarista.”

Poliisin taktinen tutkinta jatkaa todisteiden keräämistä sekä henkilöiden kuulusteluja.

Artikkelia päivitetty 7.2. 2023 klo 9.50: täsmennetty, että jutussa haastateltu kahta silminnäkijää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat