Turun energiayhtiö pudottaa sähkön hinnan liki puoleen

Esimerkiksi Helen ja Oomi ilmoittivat jo aiemmin laskevansa sähkön hintaa. Nyt hinnanalennuksesta ilmoitti Turku Energia. Se alkaa myös myydä taas määräaikaisia sähkösopimuksia.

Turku Energia ilmoitti noin 40 prosentin hinta-alesta kiinteähintaisessa toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessaan.

6.2. 16:35

Energiayhtiö Turku Energia kertoo laskevansa toistaiseksi voimassa olevan Louna Vehreä -sähkösopimuksensa hintaa huhtikuun alusta alkaen.

Louna Vehreä on yhtiön ainoa kiinteähintainen toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

Muutkin sähköyhtiöt, ainakin Oomi ja Helen, ovat kertoneet laskevansa hintojaan.

Lue lisää: Helen ja Oomi laskevat tuntuvasti sähkön hintaa – näin alennetut hinnat vertautuvat muihin sopimuksiin

Turku Energian mukaan Louna Vehreä -sähkösopimuksen hinta laskee keskimäärin noin 40 prosenttia verrattuna viime vuoden lokakuun alkuun. Silloin hinta tarkistettiin viimeksi.

Sopimuksen hinta on huhtikuun ajan 17,63 senttiä kilowattitunnilta. Kun hallituksen määräaikainen sähkön arvonlisäveroale päättyy toukokuun alussa, hinta pomppaa 19,88 senttiin kilowattitunnilta.

Hinta tulee olemaan kaikilla kolmella sähkön hinnanalennuksesta ilmoittaneella yhtiöllä likipitäen samaa luokkaa. Helenin uusi hinta huhtikuussa on noin 17 senttiä kilowattitunnilta, kun mukana on hallituksen päättämä arvonlisäveron alennus. Toukokuussa arvonlisävero nousuu nostaa Helenin hinnan 19 senttiin kilowattitunnilta.

Oomin alennettu hinta huhtikuun alusta alkaen on 19,9 senttiä kilowattitunnilta arvonlisäveron alennus huomioiden. Hinta pysyy samana myös toukokuussa.

Ainakin määräaikaisilla sopimuksilla voi päästä Energiaviraston hintavertailun mukaan vielä tätäkin halvempiin hintoihin, mutta niihin täytyy sitoutua usein vähintään puoleksi vuodeksi tai vuodeksi.

Ohessa olevasta grafiikasta voit verrata hintaa pörssisähkön nykyhintaan, joka vaihtelee tunneittain.

Turku Energian toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinta sisältää kymmenen prosentin arvonlisäveron huhtikuun loppuun saakka, jolloin sähkön arvonlisäveron väliaikainen alennus päättyy. Toukokuun alusta alkaen sähkön arvonlisävero on taas 24 prosenttia.

Yhtiö kertoo tiedotteessa, että hinnanlaskun taustalla on sähkön hankintahintojen lasku.

"Sähkön markkinahintatason lasku on alkuvuoden aikana ollut varsin raju ja nopea. Otamme sen myötä myyntivalikoimaamme takaisin myös määräaikaisia tuotteita Louna Vehreä -sopimuksen lisäksi", kertoo Turku Energian kuluttajamyynnin päällikkö Anne-Mari Niemelä tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat