Mies hakkasi nukkuvaa naista vasaralla päähän hoitokodissa – Syytetään murhasta

Syyttäjän mukaan hoitokodin asukas syyllistyi murhaan, koska henkirikos tehtiin vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Naispuolinen uhri loukkaantui ensin vakavasti ja kuoli myöhemmin saamiinsa vammoihin.

Murhasta syytetään keski-ikäistä miestä. Sekä epäilty että uhri olivat hoitoyksikön asukkaita.

22.2. 10:31 | Päivitetty 22.2. 15:49

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa alettiin käsitellä keskiviikkona henkirikosta, joka tapahtui yksityisen Hoitokoti Peltolan asunnossa Turun Vasaramäessä viime kesänä.

Murhasta syytetään keski-ikäistä miestä. Sekä epäilty että uhri olivat hoitoyksikön asukkaita.

Syytteen mukaan syytetty tappoi nukkumassa olleen uhrin lyömällä tätä useita kymmeniä kertoja vasaralla pään alueelle.

Syytteessä kuvaillaan, että mies otti huoneessaan olleen vasaran mukaansa ja meni eri rakennuksessa asuneen naisen huoneeseen tietäen tämän oven olleen lukitsematta.

Uhri oli herännyt muutaman lyönnin jälkeen ja pyytänyt miestä lopettamaan. Syytteen mukaan mies jatkoi tästä huolimatta lyömistä ja poistui huoneesta vasta luultuaan naisen kuolleen.

Tämän jälkeen mies palasi omaan huoneeseensa ja ilmoitti itse yöhoitajalle tapahtuneesta. Vasara löytyi myöhemmin miehen asunnosta lipaston laatikosta.

Syytetty tunnusti keskiviikkona oikeuden istunnossa menetelleensä syytteessä kerrotulla tavalla, käräjäoikeudesta kerrotaan.

Syyttäjän mukaan mies syyllistyi murhaan, koska henkirikos tehtiin vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla, ja väkivalta kohdistui nukkumassa olleeseen puolustuskyvyttömään uhriin. Syyttäjän mukaan tekoa on myös kokonaisuutena arvioiden pidettävä törkeänä.

Uhrille aiheutui väkivallasta lukuisia vammoja, muun muassa aivoruhje ja murtumia otsa- ja ohimoluun alueelle sekä kasvoluihin.

Syyttäjä vaati alkuperäisessä haastehakemuksessaan syytetylle rangaistusta murhasta. Käräjäoikeudesta kerrottiin keskiviikkoisen istunnon päätteeksi, että mies todettiin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi, eikä syyttäjä sen johdosta vaatinut oikeudessa miehelle rangaistusta.

Kesäkuista väkivallantekoa tutkittiin alun perin murhan yrityksenä, koska uhri jäi henkiin loukkaantuen ensin vakavasti. Myöhemmin hän kuoli saamiensa vammojen seurauksena. Uhrin kuoltua rikosnimike muuttui epäillyksi murhaksi.

Hoitokoti Peltolan yksikön johtaja kertoi HS:lle viime kesäkuussa, ”ettei hän kommentoi asiaa mitenkään.” Yksikössä hoidetaan mielenterveyskuntoutujia.

Juttua täydennetty kauttaaltaan 22.2.2023 klo 11.01. Klo 15.38 lisätty tieto toteamisesta syyntakeettomaksi ja siitä, ettei syyttäjä vaadi rangaistusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat