Kokonaisia kuntia jää loukkuun Turun seudulla bussi­lakon vuoksi

Lakon vaikutukset näkyvät Turussa esimerkiksi Varissuolla. Naapurikunnista Liedon, Kaarinan, Raision ja Naantalin suuntien linjat ovat vaikeuksissa.

Bussilakko vaikeuttaa liikkumista Turussa ja lähikunnissa maaliskuussa.

28.2. 10:53 | Päivitetty 28.2. 19:17

Bussilakko aiheuttaa vakavia häiriöitä Turun seudun joukkoliikenteeseen.

Linja-autoalan työriidassa ei tiistai-iltana päästy sopuun. Lakko alkaa keskiviikkona 1. maaliskuuta kello kolme yöllä ja päättyy perjantaina 10. maaliskuuta kello kolme yöllä.

”Tietyillä alueilla häiriöt ovat hyvin merkittäviä”, sanoi Fölin johtaja Sirpa Korte aiemmin.

Lue lisää: Linja-autoalan työriitaan ei sopua, lakko alkaa huomenna

Korten mukaan enemmistöön Fölin linjoista lakko ei kuitenkaan vaikuta. Yli kolme neljäsosaa liikenteestä ajetaan normaalisti.

Föli on Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa, Liedossa ja Ruskolla toimiva joukkoliikennejärjestelmä.

Ongelmia on lakon aikana etenkin Turun naapurikuntien liikenteessä. Esimerkiksi Naantalin, Raision, Kaarinan ja Liedon keskustan suunnalta on vaikea kulkea busseilla minnekään, sillä linjoja 6, 6T, 7, 7A, 7T ei lakon aikana pääosin ajeta.

”Lisäksi Turun sisällä on merkittäviä häiriöitä Varissuon, Pernon ja Pansion suunnalla linjoilla 32 ja 42”, Korte sanoo.

Kyseiset linjat ovat suosittuja ja aamuisin ruuhkaisia.

Lakon aikana ei myöskään pääosin ajeta Fölin linjoja 99, 99A, 99B, 99C, 201, 203, 206, N2, N4, N5, R1, R2, 32T, 42T, 92, 93. Lisäksi yölinjan 31 vuoroja ei pääosin ajeta.

Näitä ja jutussa aiemmin mainittuja linjoja operoivien Nobina Oy:n ja Länsilinjat Oy:n kuljettajat osallistuvat linja-autohenkilökunnan lakkoon. Mahdollisesti ajettavat vuorot selviävät vasta, kun lakkoon osallistuvien kuljettajien määrä on tiedossa, kerrotaan Fölin tiedotteessa.

Föli suosittelee ihmisiä käyttämään lakon aikana muita linjoja, jos se on mahdollista. Käytännössä tämä on monen linjan kohdalla kuitenkin vaikeaa, koska ne ovat ainoita alueella kulkevia.

Fölin mukaan force majeure -tilanteet, kuten bussiliikennettä koskeva lakko tai työnseisauksen aiheuttama laaja linja-autoliikenteen keskeytyminen eivät pääsääntöisesti oikeuta asiakkaita korvauksiin.

Ajantasaisia vuoronperuutuksia ei päivitetä Fölin reittioppaan aikatauluihin. Lisätietoja lakon vaikutuksista Föli-liikenteeseen löydät täältä.

Haluatko lisää luettavaa Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat