Baltic Princessillä tehdään suursiivous – Näin paikat laivalla likaantuvat

Baltic Princess -aluksella on edessään suunniteltu tekninen telakointi. Samalla laivan sisätiloja puunataan.

Baltic Princess telakoidaan Turun korjaustelakalla Naantalissa.

2.3. 17:27

Baltic Princess -alus on parisen viikkoa pois liikenteestä suunnitellun teknisen telakoinnin takia.

Turku–Kapellskär -reitille ei tule korvaavaa laivaa.

Baltic Princess telakoidaan Turun korjaustelakalla Naantalissa. Telakointiaika on 6.–19. maaliskuuta.

Telakoinnin aikana laivalle tehdään teknisiä kunnostustöitä kuten peräsimien kunnostusta, painolastiveden käsittelylaitteiston asennus- ja käyttöönottotöitä, vedenalaisen rungon ja julkisivun maalaustöitä sekä erilaisia huoltotöitä.

Aluksen hyteissä tehdään telakoinnin aikana suursiivous. Kaikki puunataan seiniä ja kattoa myöten, kertoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Matkustajahytteihin vaihdetaan 750 uutta patjaa ja verhoja uusitaan. Nöjdin mukaan hyttien patjojen ja tekstiilien likaantumisen syyt vaihtelevat laidasta laitaan.

”Ihan kuukautisverestä ja vauvan pissasta ja kakasta lähtien. Tai sitten läikytetään juomia tai on oksennusta. Hyttien kuntoa seurataan jatkuvasti ja asioita uusitaan, jos ne ovat likaantuneita”, Nöjd sanoo.

Patjoja vaihdetaan satoja vuosittain. Nöjdin mukaan vaihtotarpeeseen vaikuttavat muun muassa se, kuinka tiuhasti hyttiä on käytetty ja onko kyseessä ylä- vai alasängyn patja.

”Alasängyt ovat käytetympiä kuin yläsängyt. Jossain hyteissä yläsänkyjä ei ole käytetty pitkiin aikoihin”, Nöjd kertoo.

Ovatko ihmiset laivoilla sottapyttyjä vai osaavatko he käyttäytyä?

”Meillä on miljoonia matkustajia vuodessa, ja pääosin ihmiset osaavat käyttäytyä. Mutta samaan tapaan kuin hotelleissa, niin ihmiset elävät laivalla vähän huolimattomammin kuin kotonaan”, Nöjd sanoo.

Baltic Princessillä vaihdetaan telakoinnin aikana myös kokolattiamattoja. Uusiminen tapahtuu karkeasti ottaen viiden vuoden välein. Hyteissä matot kestävät pidempään kuin laivan julkisissa tiloissa.

Nyt vaihdetaan esimerkiksi hyttien, hyttikäytävien, yökerhon mattoja. Uusien mattojen kuosi on Nöjdin mukaan samankaltaista kuin laivalla entuudestaan oleva.

”Matkustaja ei välttämättä edes huomaa, jos tulee pientä kuosimuutosta”, Nöjd sanoo.

Lisäksi laivan ravintoloissa ja yökerhossa olevia huonekaluja verhoillaan uudelleen.

”Kalusteiden rungot ovat todella kestäviä. Yleensä ne verhoillaan uudelleen aina, jos se on mahdollista. Osa kalusteista on kiinni laivassa”, Nöjd kertoo.

Baltic Princessille mahtuu 2 800 matkustajaa. Matkustajahyttejä on 794. Jos mukaan lasketaan henkilökunnan hytit, on laivalla yli tuhat hyttiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat