Brittijulkaisu ylistää Turkua Suomen Pariisiksi

Time Out listasi maailman aliarvostetuimmat matkakohteet. Turku on yksi niistä. Kaupungin viehätysvoimaa perustellaan historialla ja Aurajokirannan kahvila- ja ruokakulttuurilla.

Turku on brittiläisen Time Out -lehden mukaan yksi maailman aliarvostetuimmista matkakohteista.

6.3. 15:07 | Päivitetty 6.3. 15:21

Turku on listattu maailman 14 aliarvostetuimman matkakohteen joukkoon kansainvälisessä lifestyle-verkkolehti Time Outissa. Turku on esitelty kohdelistauksessa yhdeksäntenä. Asiasta kertoi Suomessa aiemmin Iltalehti.

Aliarvostetuimpien matkakohteiden listalle nousi kohteita muun muassa Etelä-Amerikasta, Australiasta ja Keski-Euroopasta. Maailman aliarvostetuimmaksi kohteeksi listattiin Meksikon Lake Bacalar.

Time Out arvioi Turun yhtä kiehtovaksi matkakohteeksi kuin Helsingin. Turun viehätysvoimaa perustellaan merkittävällä historialla ja kaupungin halki virtaavan Aurajoen rantojen kahvila- ja ruokakulttuurilla.

”Suomen Pariisiksikin kutsuttu Turku on Suomen vanhin kaupunki, joka on täynnä keskiaikaisia nähtävyyksiä, kuten Turun linna ja Turun tuomiokirkko”, julkaisussa todetaan.

Time Out toteaa lisäksi kaupungin olevan ”vihreiden innovaatioiden keskus”, sillä kunnianhimoinen ja systemaattinen ilmastotyö on nostanut Turun kansainvälisesti tunnustettujen johtavien ilmastokaupunkien joukkoon.

Turku on vastikään saanut muutakin positiivista huomiota maailmalla, kun kansainvälisesti arvostettu italialainen arkkitehtuuri- ja muotoilulehti Domus listasi eri kaupunkien symboleiksi muodostuneita taideteoksia. Lehti valitsi 15 taideteoksen joukkoon Turun Posankan.

Lue lisää: Italialainen designlehti nosti Posankan Vapauden­patsaan tapaiseksi symboliksi

Brittiläinen, matkailuun keskittyvä Time Out -julkaisu ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1968. Sitä julkaistaan tällä hetkellä 59 maassa ja yli 300 kaupungissa. Lehti on aiemminkin nostanut Suomen listauksiinsa vinkkaamalla Helsingin kiinnostavimmista nähtävyyksistä ja ravintoloista.

Haluatko lisää luettavaa Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat