Tunteisiin vetoava huijari vei naisen kaikki säästöt: Uhreja on ollut lukuisia

Petoksista tuomittu mies on huijannut lukuisia naisia Varsinais-Suomessa.

Turun hovioikeus ei muuttanut petoksista tuomitun huijarin tuomiota.

7.3. 16:16

Varsinais-Suomessa toimii 39-vuotias peliriippuvainen mies, joka on huijannut lukuisia naisia saadakseen rahaa pelaamiseen.

Huijarin toimintatapaan liittyy ensin hakeutuminen tuntemattoman naisen ystäväksi. Kun mies on saanut rakennettua naiseen luottamukselliset välit, hän ryhtyy kertomaan taloudellisista vaikeuksistaan. Yksi tarina liittyy miehen omistamaan hevostilaan, jonka toimintaa velat uhkaavat. Mies myös lupaa maksaa lainansa takaisin. Hän on muun muassa väittänyt saavansa tuhansia euroja ravihevosensa voittamia palkintorahoja.

Miehen tarkoituksena ei ole kuitenkaan ollut maksaa lainojaan takaisin. Hän on käyttänyt rahat uhkapeleihin.

Lainatut summat ovat vaihdelleet sadoista kymmeniin tuhansiin euroihin.

Erään uhrinsa mies löysi kristillisen deittisovelluksen kautta viime vuoden syksyllä. Nainen ja huijari alkoivat viestitellä Whatsapp-sovelluksen kautta. Hevostilan vaikeudet nousivat pian keskusteluun, ja eläinrakas nainen antoi miehelle lainaa ensi kerran syyskuun puolivälillä.

Huijari oli tulossa jo tapaamaan naista, mutta mies ilmoitti viime hetkillä, että hänen autonsa akku oli tyhjä.

Seuraava tapaamiskerta peruuntui, kun mies ajoi matkalla peurakolarin. Mies jopa lähetti kuvan kolaroidusta autosta.

Naisen ystävät tutkivat kuvaa ja huomasivat, että kuvassa näkyi lunta maassa, vaikka sitä ei ollut tapahtumahetkellä laisinkaan maassa.

Huijaus paljastui uhrille liian myöhään, sillä pienituloinen nainen oli jo lainannut miehelle kaikki säästönsä. Uhri joutui turvautumaan joustolainaan selvitäkseen menoistaan.

Tämä törkeä petos liittyi huijaussarjaan, josta Turun hovioikeus antoi tällä viikolla päätöksen. Huijaussarjan teot tapahtuivat viime vuonna.

Hovioikeus piti voimassa Varsinais-Suomen käräjäoikeuden viime vuonna antaman tuomion.

Mies tuomittiin törkeästä petoksesta ja kolmesta perusmuotoisesta petoksesta kahdeksan kuukauden ja 15 vuorokauden vankeusrangaistukseen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antoi tuomion vastaavasta huijaussarjasta viime kuussa. Huijaukset tapahtuivat pääosin vuonna 2021.

Oikeus tuomitsi miehen törkeästä petoksesta, kolmesta petoksesta ja viidestä kavalluksesta 9,5 kuukauden vankeuteen. Tämä tuomio ei ole lainvoimainen.

39-vuotias mies on saanut petostuomioita myös muualla maassa. Esimerkiksi Helsingin hovioikeus tuomitsi miehen yli 30 petoksesta vuonna 2017.

Haluatko lisää luettavaa Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat