"Haaremin suudelmasta" tunnettu kebablegenda tekee paluun

Turkulainen kebabravintola Woti’s lopetti toimintansa viime vuonna. Kohta ”Wotin kebabia” aletaan myydä hänen tyttärensä pyörittämässä ravintolassa.

Woti’s lopetti toimintansa Yliopistonkadulla viime vuonna.

15.3. 15:49

Jälleen yksi turkulainen ruokakuuluisuus tekee paluun.

Kyseessä ovat ravintola Woti’sista tutut kebabit kastikkeineen. Kohta ”Wotin kebabia” saa raisiolaisesta Pian Pakari & Bistrosta, jota pyörittää Woti’sin perustajan tytär Pia Lehtola. Asiasta kertoi aiemmin muun muassa Aamuset.

Hänen isänsä Voitto ”Woti” Ahlroth perusti kebabravintolan Turun Yliopistonkadulle vuonna 1985. Yritys oli perheen hallussa vuoteen 2008 asti. Tämän jälkeen toimintaa jatkoi uusi yrittäjä, joka teki hetken aikaa yhteistyötä sarjayrittäjä ja mediapersoona Jethro Rostedtin kanssa. Ravintolan nimikin oli tovin Jeti’s.

Woti’s lopetti toimintansa viime joulukuussa.

”Ajattelimme, että eihän tämä traditio voi näin päättyä. Meillä on ollut vuosien mittaan paljon asiakkaita, jotka ovat käynyt meillä uskollisesti”, Lehtola kertoo.

Kun yritys oli Lehtolan perheen hallussa, ravintoloita oli enimmillään kolme: Yliopistonkadulla, Kauppahallissa ja Hämeenkadulla lähellä Turun yliopistollista keskussairaalaa.

Pia Lehtola on Woti’sin perustajan tytär.

Lehtola sanoo, että kastikkeet valmistetaan alkuperäisellä reseptillä.

”Kastikkeistahan meidät tunnetaan. Isäni Woti on tässä mukana, hän ne valmistaa”, Lehtola toteaa.

Klassikkokastikkeisiin kuuluvat mieto ”Haaremin suudelma”, tulinen ”Maanjäristys” ja kermaviilipohjainen valkosipulikastike. Nimet ovat Lehtolan isän keksimiä. Lehtolan mukaan hänen isänsä kävi aikanaan opintomatkalla Turkissa.

”Siihen aikaan kebabia ei juuri ollut Suomessa. Me emme olleet ensimmäisiä, emme saa siitä kunniaa, mutta ihan ensimmäisten joukossa”, Lehtola sanoo.

Woti’s sijaitsi Yliopistonkadulla. Kyltit ja ikkunateipit ovat edelleen paikoillaan.

Haluatko lisää luettavaa Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat