Syyte: Postinjakaja peruutti pyöräilijän päälle, pyöräilijä kuoli

Pyöräilijän päälle ajanut jakaja ajoi reittiä ensimmäisen kerran yksinään.

Iäkkään naisen kuolemaan johtanutta onnettomuutta käsiteltiin perjantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

17.3. 12:45

Postinjakaja peruutti jakeluautolla iäkkään pyöräilijän päälle Loimaalla. Pyöräilijä kuoli törmäyksen seurauksena. Syyttäjä hakee nyt postinjakajalle tuomiota liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Onnettomuus tapahtui kevyen liikenteen väylällä Savelantiellä Loimaalla kesäkuussa 2020.

Mies jakeli postia Savelantien postilaatikoihin jakeluauton ikkunasta.

Sen jälkeen postinjakaja lähti peruuttamaan. Jakeluauton peruutustutka oli viallinen. Kuski kertoi käräjäoikeudelle jättämässään ennakkovastauksessa peruuttavansa aina peilien avulla.

Kuski ei nähnyt takana pyöräilevää naista vaan törmäsi tähän. Nainen kaatui törmäyksen seurauksena maahan ja löi päänsä. Hän kuoli sairaalassa samana päivänä päähän kohdistuneiden vammojen takia.

Postinjakaja myönsi tekonsa. Hän ilmoitti katuvansa tekoaan ja katsoi toimineensa huolimattomasti.

Syytteitä käsiteltiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa perjantaina. Syyttäjä hakee postinjakajalle ehdollista vankeusrangaistusta tai tuntuvaa sakkorangaistusta.

Kuolleen naisen omaiset vaativat miehelle tuomioita törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Heidän mukaansa postinjakaja ajoi kevyen liikenteen väylällä, joka oli autoilta kielletty tieosuus ja aiheutti törkeän huolimattomuutensa vuoksi pyöräilijän kuoleman.

Postinjakaja oli ensimmäisen kerran yksinään jakamassa postia kyseisellä reitillä. Sitä ennen hänet oli perehdytetty reitin ajamiseen.

Kuskin mukaan hän ajoi sitä reittiä, mikä hänelle oli opetettu. Hän oli luottanut siihen, että Postin reittisuunnittelijat eivät antaneet hänelle lainvastaista ohjeistusta, joka voisi johtaa törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Oikeus antaa asiassa tuomion myöhemmin.

Lue lisää: Kauppakeskus ammottaa tyhjyyttään keskellä kaupunkia: Kauppiaat ovat hävinneet yksi toisensa jälkeen

Lue lisää: Torin uusista aikataulu­näytöistä puuttuvat piuhat – Matkustajat joutuvat katselemaan Fölin logoa

Lue lisää: "Haaremin suudelmasta" tunnettu kebablegenda tekee paluun

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat