Pelastus­laitos lähti pelastamaan ihmistä vedestä – paikalla odotteli vain harvinaisen lihava hylje

Pentti-nimen saanut hylje aiheutti hälytystehtävän Turussa. Pentti jäi avantoon jatkamaan eloaan.

| Päivitetty

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai tiistaina kuuden paikkeilla illalla hälytyksen ihmisestä vedessä.

”Ilmoittaja kertoi hätäkeskukselle, että hän näkee tumman hahmon kamppailevan avannossa tai jään reunalla”, meripelastusjohtaja Tomi Maunu Länsi-Suomen merivartiostosta kertoo.

Ilmoituksen mukaan ihminen olisi päätynyt veteen Vuohiluodontien lähellä Satavassa. Satava on saari ja kaupunginosa Turussa.

Koska ilmoittaja ei pystynyt täysin varmaksi sanomaan, että kyseessä on ihminen eikä eläin, paikalle hälytettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä. Lisäksi etsintöihin lähti päivystävä meripelastushelikopteri, ambulanssi ja vartiolaiva Uiskon venepartio. Yksiköt saapuivat paikalle lähes samaan aikaan.

Alueella jää on paikoin heikossa kunnossa. Veden varaan joutunutta etsittiin lukuisista jään aukoista, mutta ihmistä ei löytynyt. Sen sijaan yhdestä avannosta, lähellä Hylkeenkaria, löytyi puljaamasta hylje.

”Kyse oli harvinaisen lihavasta hylkeestä”, pelastuslaitos kertoo.

Maunun mukaan kuvaus hylkeen koosta on peräisin helikopterin miehistöltä, joka hylkeen ensimmäisenä bongasi.

”He kuvailivat hyljettä suureksi ja lihavaksi. Luotamme siihen, että kun kenttäyksikkö jotain paikanpäältä kertoo, se on näin. He ovat kyllä hylkeitä nähneet, ehkä tämä oli poikkeuksellisen isokokoinen kaveri.”

Merivartiosto nimesi hylkeen Pentiksi, sillä tänään tiistaina on Pentin nimipäivä. Kuvaa kentällä olleet eivät Pentistä napanneet. Alueella hylkeitä näkyy Maunun mukaan silloin tällöin. Pentti oli hänen arvionsa mukaan todennäköisesti saapunut syvemmälle saaristoon ruoan perässä.

Hylkeen tunnistamisen jälkeen viranomaisyksiköt poistuivat paikalta ja Pentti jatkoi eloaan, merivartiosto kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat