Poliisi ampui ihmistä jalkaan – Ei epäillä rikoksesta

Poliisi ampui ihmistä jalkaan Salossa maaliskuussa. Tutkinnanjohtajana toimineen aluesyyttäjän mukaan poliisin virkatehtävässä ei tapahtunut rikosta.

Ampumistapaus tapahtui Pahkavuoren kaupunginosassa Salossa maaliskuussa.

| Päivitetty

Poliisin maaliskuisessa virkatehtävässä Salossa ei tapahtunut rikosta. Asiasta tiedottaa Syyttäjälaitos. Kyse oli poliisin aseen käytöstä.

Partio oli saanut kotihälytystehtävän 22. maaliskuuta. Paikan päällä Salossa poliisi kohtasi henkilön, jolla oli ase. Lopulta poliisi ampui aseistautunutta henkilöä jalkaan.

Tutkinnanjohtajana toiminut aluesyyttäjä arvioi esiselvityksessä, onko poliisin toiminnasta syytä aloittaa esitutkinta. Aluesyyttäjä on päättänyt, että esitutkintaan ei ole aihetta.

Lue lisää: Poliisi ampui ihmistä rappukäytävässä – Tämä tapauksesta tiedetään nyt

Syyttäjälaitoksen tuoreen tiedotteen mukaan tilanne tapahtumapaikalla oli edennyt nopeasti eikä etukäteen ollut perusteita varautua aseen käyttöön.

Partion kerrotaan käskyttäneen ihmistä useita kertoja ja varoittaneen tätä poliisin voimankäytön mahdollisuudesta.

Henkilö eteni rappukäytävässä ase kädessään, ja poliisi ampui häntä kohti. Henkilö ei pysähtynyt ensimmäisen laukaisun jälkeen, vaan jatkoi toimintaansa. Poliisi ampui toisen kerran ja osui kohdehenkilöä jalkaan, syyttäjälaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Tutkimuksissa kävi ilmi, että henkilöllä oli ollut hallussaan kuula-ase. Ulkomuodoltaan ase muistutti luvanvaraista pistoolia.

Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan esiselvityksen perusteella ei ole syytä epäillä poliisin virkatehtävässä tapahtuneen rikosta. Käytetyn voimakeinon kerrotaan olleen tilanteeseen sopiva, lievin ja tehokkain.

Haluatko lisää luettavaa Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat