Lakko sulkee päiväkoteja tiistaina – Kerro HS:lle, miten se vaikuttaa elämääsi

Yksityisen sosiaalipalvelualan lakko sulkee yksityisiä päiväkoteja Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Osa päiväkodeista pysyy auki lakosta huolimatta.

Yksityiset päiväkodit ovat lakon kohteena tiistaina ja keskiviikkona. Kuvituskuva.

Monessa lapsiperheessä joudutaan kinkkiseen tilanteeseen, kun yksityisen sosiaalipalvelualan lakko sulkee yksityisiä päiväkoteja tiistaina ja keskiviikkona.

Uuttamaata ja Varsinais-Suomea koskevan lakon kohteena ovat Pilke päiväkotien, Verkanappuloiden, Touhulan, Norlandian ja Sateenkaari kodon päiväkodit.

Kokonaan suljettavien päiväkotiyksiköiden määrä Varsinais-Suomessa vaihtelee.

Touhulan aluejohtaja Pirjo Kosonen kertoo sähköpostitse, että yritys sulkee Varsinais-Suomessa kaksi päiväkotia. Neljä päiväkotia pysyy auki.

”Lopullinen aukiolo varmistuu huomenna, kun näemme paljonko työntekijöitä tulee töihin ja kuinka moni jää lakkoon”, Kosonen kirjoittaa.

Verkanappuloiden toimitusjohtaja Sirkku Suominen taas sanoo, että yrityksessä vasta selvitetään, mitkä yksiköt voitaisiin pitää auki.

Pilke päiväkodit sulkee kaikki 15 päiväkotia Varsinais-Suomessa, aluejohtaja Hannamari Kemppainen toteaa. Kemppainen kertoo, ettei lasten huoltajilta ole tullut paljoa palautetta lakosta, sillä sen mahdollisuudesta on tiedotettu hyvissä ajoin.

”Rauhallista on ollut”, Kemppainen kuvailee huoltajien reaktioita.

HS Turku ei tavoittanut Satenkaari kodon ja Norlandian edustajia kommentoimaan tilannetta.

Haluatko lisää luettavaa Turun seudulta? Tilaa HS Turun uutiskirje täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat