Teatterin pääjohtajan kausi on ollut täynnä säästöjä – "Kansallisteatterin paikallakin voi 20 vuoden päästä olla kuntosali" - Kulttuuri | HS.fi

Teatterin pääjohtajan kausi on ollut täynnä säästöjä – "Kansallisteatterin paikallakin voi 20 vuoden päästä olla kuntosali"

Kohta viisi vuotta Kansallisteatterin pääjohtajana toimineen Myllyahon kauteen on mahtunut rakennemuutoksia, säästöjä ja leikkauksia. Johtajan omassa vaa'assa painavat kuitenkin enemmän taiteessa täyttyneet tavoitteet ja uudet avaukset.

Mika Myllyaho, 48, on johtanut Suomen kansallisteatteria pian viisi vuotta. Aina ei ole ollut helppoa. ”Jos olen väsynyt ja kysyn itseltäni, miksi teen ja johdan teatteria, esiin nousee aina ajatus kauneudesta ja ihmisyydestä, ihmisen mahdollisuuksista.”

31.1.2015 10:01

Lokakuussa 2009, yhdeksän kuukautta ennen varsinaista virkaanastumistaan, Suomen kansallisteatterin pääjohtajaksi nimitetty Mika Myllyaho julisti Helsingin Sanomien haastattelussa haluavansa suurelle näyttämölle lisää kotimaisia kantaesityksiä:

"Teatteri, joka suuren näyttämön kautta puhuu yhteiskunnasta, ihmisestä ja elämästä, on vahva teatteri."

 ”Eihän teatteri maailmaa muuta, se on politiikan tehtävä.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat