Kulttuuri

Viikonlopun näyttelykierros tarjoaa armottomia vaalijulisteita, litistettyjä suurmiehiä ja virtuaalimikrobeja

Eduskuntavaaleista on kulunut vuosi, ja paljon on ehtinyt tapahtua.

Eduskuntavaaleista on kulunut vuosi, ja paljon on ehtinyt tapahtua. Poliittisen taiteen festivaali pui armottomasti uuden hallituksen saavutuksia purevilla vaalijulisteilla. Teoksia on nähtävissä muun muassa Kampissa, Piritorilla ja Hakaniemessä.

Vuosi vaaleista – missä mennään Suomi? 3.5. saakka ympäri Helsingin keskustaa. Lisätietoja osoitteesta http://pvf.fi/vuosi-vaaleista/

Kekkonen ja kaverit litistettynä

Hannamari Matikainen ja Krister Gråhn ovat keksineet, miten esineistä voi litistää kuvia. Lättänäksi prässätty Kekkonen ja muut suurmiehet herättävät hilpeyttä, samoin litistetty versio Taistelevista metsoista.

Hannamari Matikainen & Krister Gråhn: Uudelleen 8.5. saakka galleria Sculptorissa (Eteläranta 12). Ti–pe 11–17, la–su 12–16.

Maailmantuskaa suurella tunteella

Nuoret 2015 -näyttelystä mieleen jäänyt maalari tekee jälleen vaikutuksen väkevillä teoksillaan. Riutuvat ihmiset, raju maalausjälki ja elämän raadollisuus takaavat viikonloppuun annoksen maailmantuskaa.

Viljami Heinonen: Gathering 8.5. saakka tm-galleriassa (Erottajakatu 9 B). Ti–pe 11–17, la–su 12–16.

Synnytä virtuaalimikrobi

Sensori lukee katsojan kehon signaalit, ja pian valtavassa petrimaljassa uiskentelee outoja eliöitä. Brains on art -ryhmän interaktiivinen videoteos yhdistää taidetta ja tiedettä.

Brains on art: Culture / Viljelmä 15.5. saakka MUU Galleriassa (Lönnrotinkatu 33). Ti–pe 12–17, la–su 12–16.

Vielä ehtii Taidehalliin

Heinot eivät ole ainoita keräilijöitä, jotka esittelevät nyt kokoelmiaan. Anita ja Poju Zabludowiczin perustaman taidekokoelman viileän tyylikkäitä teoksia ehtii katsomaan vielä tämän viikonlopun ajan.

Zabludowicz Collection Taidehallissa (Nervanderinkatu 3). Ti, to, pe 11–18, ke 11–20, la–su 11–17.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Sanoma Pro
Luetuimmat - Kulttuuri

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  6. 6

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  11. Näytä lisää