Kulttuuri

Venäjä palkitsi Mariinski-teatterin johtajan mitalilla ”Palmyran vapauttamisesta”

Mariinski-teatterin sinfoniaorkesteri lennätettiin soittamaan keskelle Syyrian Palmyran raunioita. Myös orkesterin soittajat saivat mitalit.

Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigun määräyksestä kapellimestari Valeri Gergijev palkittiin mitalilla ”Palmyran vapauttamisesta”. Myös Mariinski-teatterin sinfoniaorkesterin soittajat saivat mitalit.

Asiasta kerrotaan Venäjän puolustusministeriön sivuilla tiedotteessa, joka on julkaistu maanantaina.

Venäjä lennätti toukokuun alussa sinfoniaorkesterin ja kapellimestari Gergijevin keskelle sodan repimää Syyriaa. He esiintyivät Palmyran muinaiskaupungissa amfiteatterissa. Paikalla oli venäläisiä ja syyrialaisia sotilaita, hallinnon edustajia ja paikalle kuljetettuja toimittajia. Venäjän televisio näytti konsertin suorana lähetyksenä.

Mukana oli myös sellisti Sergei Roldugin, jonka yhteydet Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähipiirin liiketoimiin veroparatiiseissa kävivät ilmi Panaman paperien paljastuksissa.

Syyrialaisjoukot valtasivat Palmyran Isisiltä Venäjän tuella maaliskuussa.

Palmyra on Unescon maailmanperintökohde, joka vaurioitui pahoin ollessaan Isisin hallinnassa.

Gergijev on Putinin tukija, joka esiintyi vuonna 2008 Etelä-Ossetian kapinallisalueella Georgian sodan yhteydessä. Palveluksesta Putin kiitti presidentillisellä kunniakirjalla.

Lisäksi Gergijev on tukenut julkisesti Putinin toimia Ukrainassa ja Krimillä.

Kapellimestari esiintyy usein Suomessa ja isännöi tänäkin vuonna Mikkelin musiikkijuhlia.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Venäjä
 • Syyrian sisällissota
 • Anneli Ahonen
Luetuimmat - Kulttuuri

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  6. 6

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää