Kulttuuri

Viikonlopun näyttelyvinkit: Amerikan vajoavia utopioita ja surrealistisia puuveistoksia

Kuvataidekriitikko Timo Valjakka suosittelee näkemisen arvoisia näyttelyitä.

Mustarinda-yhdistyksen näyttelystä välittyy huoli maailman nykyisestä menosta ja halu löytää kestäviä vaihtoehtoja. Jussi Kiven hieno internet-vaellus hyvästelee Amerikan vajoavat utopiat.

Mustarinda: Maa-laiset 22.5. saakka Galleria Sinnessä (Iso Roobertinkatu 16). La–su 11–17.

Missä avantgarde menee nyt

Ei haittaa, jos näyttely on ristiriidassa nimensä kanssa silloin kun se on monipuolinen ja kiinnostava kurkistus sinne missä taiteen avantgarde menee nyt. ”Perusvalokuvan” käsitettä venytetään nyt reippaasti, aina ääniteokseen asti.

Basic Photography 5.6. saakka SIC-galleriassa (Makasiini 3, Tyynenmerenkatu 6 C). La–su 12–16.

Yksi valokuvan ääritila

Noora Geagea nappaa valo­kuvan, vetäisee sen päälle veistoksellisen maalimassan ja kuvaa syntyneen hybridin uudelleen. Mitoiltaan suuret teokset komeilevat nekin yhdessä valokuvan ääritilassa.

Noora Geagea 29.5. saakka Artag Galleryssa (Hietalahdenkatu 10). La–su 12–16.

Leikkikenttä on vertauskuva

Topi Ruotsalaisen realismissa arjen harmaus ja juhlien värit tiivistyvät leikkikentiksi, jotka voi nähdä myös taiteellisen työn vertauskuvina. Älypuhelimen avulla teoksiin saa ”lisää todellisuutta”.

Topi Ruotsalainen: Pyhä, arki 22.5. saakka Galleria Heinossa (Uudenmaankatu 16–20). La–su 12–16.

Surrealismi ei kuole koskaan

Mia Hamarin puuveistokset ovat entistä arvoituksellisempia ja julistavat ettei surrealismi kuole koskaan. Vaikutelmaa vahvistaa kollaasitekniikka, jossa kaikenlainen tavara saa uuden elämän teosten osina.

Mia Hamari: Puuminä 29.5. saakka Galleria Sculptorissa (Eteläranta 12). La–su 12–16.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Näyttelyvinkit
 • Kuvataide
 • Valokuvaus
Luetuimmat - Kulttuuri

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suomen toiseksi suurin sähköverkko Elenia saa uudet omistajat – kauppahinta miljardeja

  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  6. 6

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  9. 9

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  11. Näytä lisää