Kulttuuri

Suomen suurin elokuvasali uudistuu kokonaan – katso liikuteltava panoraamakuva remontista

Elokuvateatteri muuttaa koko tekniikkansa, mutta Imaxia ei ole tulossa.

Elokuvateatteriketju Finnkinon suurin sali Tennispalatsi 1 uudistuu kesäkuun lopussa. Tennispalatsi on pohjoismaiden suurin elokuvateatteri.

Tällä hetkellä Tennispalatsi 1 on kokonaan remontissa ja työmaatelineiden peitossa. Valkokangas, penkit ja projektori puuttuvat vielä ja ne kaikki tullaan uudistamaan.

Katso alta liikuteltava panoraamakuva salista:

Suurin muutos on siirtyminen 4K-projektoriin, joka tarjoaa teräväpiirtoa eli HD-kuvaa tarkempaa kuvaa. Projektori on vielä harvinaisuus Suomessa.

Finnkinon teknisen päällikön Ari Saarisen mukaan nopeasti havaittava muutos on aiempaa paljon kirkkaampi 3D-kuva.

Samalla elokuvateatterin äänentoistojärjestelmä vaihtuu. Dolby Atmos -järjestelmää ei ole Finnkinon mukaan Suomen teattereissa toistaiseksi kuultu.

”Tämä on suuritöisimpiä remontteja sitten Tennispalatsin teatterien rakennuksen 1999”, sanoo kehityspäällikkö Janne Uusi-Kölli.

Tennispalatsi on suojeltu rakennus, mikä rajoittaa monien tätä suurempien muutosten mahdollisuuksia.

Laajempaa kangaspinta-alaa hyödyntävää Imax-teatteria siellä ei siis tulla näkemään, teatteriketjun toimitusjohtaja Veronica Lindholm sanoo.

Suomessa Imax-teatteria ei ole, mutta maailman suurkaupungeissa ne ovat yleisiä. Esimerkiksi Tukholmassa ja Tallinnassa on Imax-teatterit. Imax-teatterien kaareutuvat kankaat ovat useita kymmeniä metrejä suurempia kuin tavalliset valkokankaat.

Uudistunut elokuvateatteri avautuu 29. kesäkuuta Independence day: Uusi uhka -elokuvan ensi-illalla.

Juuri megabudjetin toimintaelokuvat hyötyvät uudesta tekniikasta. Uusi-Kössin mukaan ykkössalissa tullaan näyttämään tuttuun tapaan myös perhe-elokuvia ja kotimaisia elokuvia.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?
Luetuimmat - Kulttuuri

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  4. 4

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  5. 5

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  8. 8

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  9. 9

   HS maistoi 8 täyteläistä joulupöydän punkkua – yksi sai viisi tähteä

   Tilaajille
  10. 10

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää