Kulttuuri    |   HUUTOJA JA KUISKAUKSIA

Mediapolvi itsetutkiskelee Paavolaisen serkku ja hänen tyttärensä Änkyttävä mafia!

Tilaajille

Vallan kosketus "Valta on niiden lohtu, jotka eivät löydä kosketusta", Markku Envall oivaltaa tuoreessa aforismikokoelmassaan Uni palaa rikospaikalle .

Voisiko olla myös päinvastoin? Kosketus, esimerkiksi nipistely, on niiden lohtu, jotka eivät mielestään saa riittävästi valtaa?

Mediapolvi itsetutkiskelee Kahdeksankymmenlukulainen mediapolvi on tullut vakavan itsetutkiskelun vaiheeseen.

Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksella hyväksyttiin syksyn mittaan kaksi merkittävää gradutason opinnäytettä: Jukka Lindfors , edesmenneiden Uusi Laulu - ja Aloha! -lehtien päätoimittaja ja nykyisen Odessa-kustantamon johtaja, on maisteroitunut tutkielmalla, jonka otsikkona on Leikkimotiivi journalistisen toiminnan perustana. Uusi Laulu ja Aloha! -lehtien vaiheet, tyyli ja toimintaedellytykset .

Kari Kivelän , City-lehden päätoimittajan, gradu on nimeltään Nuorisokulttuuri medioiden synnyttäjänä. Tutkimus kolmen uuden eurooppalaisen aikakauslehden synnyn ja nuorisokulttuurin suhteesta sekä näiden uusista julkisuuden muodoista.

Yllätys Kivelän kohdalla on se, että kyseiset kolme lehteä ovat englantilainen Face, ranskalainen Actuel ja itävaltalainen Wiener . City-lehti ei kuulu joukkoon.

Paavolaisen serkku ja hänen tyttärensä Paula Paavolainen on Olavi Paavolaisen serkun tytär. Hän valmistelee lisensiaattityötä Olavi Paavolaisen teoksesta Kolmannen valtakunnan vieraana.

Kirjeessä Helsingin yliopiston kotimaisen kirjallisuuden tutkijaseminaarille hän kertoo tulossa olevasta Olavi Paavolaisen elämäkerrasta. Sen kirjoittaa hänen isänsä, poliittisen historian emeritusprofessori Jaakko Paavolainen , joka on aiemmin tutkinut punaista ja valkoista terroria ja kirjoittanut Väinö Tannerin elämäkerran.

"Elämäkerta tulee varmasti sisältämään ainutlaatuista dokumentaatiota ja huippumielenkiintoisia uusia lähteitä kuten kirjeenvaihtoa etc. jotka ansaitsevat paikkansa julkisuudessa ja valaisevat kirjailijan elämänkaaren nousuja ja laskuja yksityishenkilönä", tytär arvioi isän työtä ja sijoittaa sen tieteen lokerikkoon: "En usko että valmistuvalla teoksella on merkitystä Paavolaisen tuotannon arvioimiselle ja analysoimiselle kirjallisuustieteellisessä kontekstissaan." Kirjallisuus, elämäkerta ja kirjallisuustiede ovat samaa sukupuuta, mutta hedelmät tuntuvat putoilevan kovin kauas toisistaan.

Änkyttävä mafia!

Radiomafia lupasi viikonvaihteessa kuulijoille Caruson vanhoja levytyksiä. Yömusiikki alkoikin upeasti, kunnes aaria oopperasta Aida juuttui paikoilleen.

Ensimmäiset viisi minuuttia olivat melkeinpä kiintoisia: Eöl-tat-taa-Eöl-tat-taa-tat-taa-Eöl . . . Näin ottivat toisiaan kädestä aikamme minimalismi, Verdi ja Caruso. Toiset viisi minuuttia eivät enää viehättäneet. Kun vartti oli vierähtänyt tuon saman sekunnin parissa, Kuiskaaja teki saman, minkä ilmeisesti äänitarkkailija ja lähetyksen valvoja aikaa sitten - meni nukkumaan.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Valtiolla on käsissään huumekaupasta peräisin olevia bitcoineja miljoonien eurojen edestä – Valtiokonttori päättää tammikuussa, miten se suhtautuu kyseenalaiseen valuuttaan

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  9. 9

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  10. 10

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää