Ydinfyysikko kirjoittaa ennakkoluulottomasti ikuisista aiheista Eros, väkivalta ja uskonto "Tabut ovat Hämäläisen mielestä pelottavia ja kiehtovia, ne ovat olemassa rikkomista varten. Ja kun ne kerran ovat luvallisesti rikottavissa, rikkomukset irtaantuvat helposti hallinnasta. Tämän olemme juuri nähneet Bosniassa." - Kulttuuri | HS.fi

Ydinfyysikko kirjoittaa ennakkoluulottomasti ikuisista aiheista Eros, väkivalta ja uskonto "Tabut ovat Hämäläisen mielestä pelottavia ja kiehtovia, ne ovat olemassa rikkomista varten. Ja kun ne kerran ovat luvallisesti rikottavissa, rikkomukset irtaantuvat helposti hallinnasta. Tämän olemme juuri nähneet Bosniassa."

12.2.1997 2:00

Uskonnollinen tunne ja erotiikka ovat samaa juurta, ja molempien ytimessä piilee väkivallan liekki, Martti Hämäläinen väittää. Siis tuttua puhetta, viittauksia uskonsotiin, morsiusmystiikkaan, raiskauksiin, sadismiin. . .

Hämäläinen menee syvemmälle ja puhuu uskonnon, erotiikan ja väkivallan perusolemuksesta. Vaikka on kyse tietyllä tavalla ikuisista aiheista ja kirjassa siteerataan paljon myös ennen sanottua, Eros, väkivalta ja uskonto on mielenkiintoinen ja haastava, joidenkin mielestä ehkä kuohuttavakin teos.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat