Valokuvat ja kohtalot kertovat talonpoikien kuolevasta lohenpyytämisen perinteestäNekrologi Perämeren cowboylle"Sotisaaren suvun miehet ovat työnsä näköisiä, ahavoituneita, voimakkaita ja vaiteliaita. Työ käy sanattomasta sopimuksesta, käskyjä ja neuvoja ei jaeta." - Kulttuuri | HS.fi

Valokuvat ja kohtalot kertovat talonpoikien kuolevasta lohenpyytämisen perinteestäNekrologi Perämeren cowboylle"Sotisaaren suvun miehet ovat työnsä näköisiä, ahavoituneita, voimakkaita ja vaiteliaita. Työ käy sanattomasta sopimuksesta, käskyjä ja neuvoja ei jaeta."

15.7.1998 3:00

Hauki on kala, mutta lohi on elämäntapa.

Tätä käsitystä hellii valokuvaaja Pekka Antikaisen ja toimittaja Päivi Alasuutarin teos Viimeiset lohitalonpojat, joka kertoo Perämeren pohjukassa, Tornion-, Kemi- ja Simojoen suulla asuvien talonpoikien kuolevasta lohenpyytämisen perinteestä. Pitkälti Antikaisen valokuvien varaan rakennettu teos sijoittuu vertailukohdiltaan Esko Männikön valokuvataiteen ja National Geographicista tutun kuvareportaasin välimaastoon. Samalla kirja tahtomattaankin sohaisee suomalaisen kalastuspolitiikan ongelmia.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat