Timo Vihavaisen ja Irina Takalan teos paljastaa suomalaisten kohtalot puhdistuksen aikaan KarjalassaKun yhteinen perhe ei enää mahtunut saman katon alleKirjan nojalla voidaan sanoa, että Neuvostoliitossa eläneet suomalaiset joutuivat Nkp:n vaihtelevan kansallisuuspolitiikan riepoteltaviksi niin kuin joutuivat monet muutkin Neuvostoliiton kansallisuudet. Suomalaisten kohtalo oli kuitenkin dramaattisemmasta päästä. - Kulttuuri | HS.fi

Timo Vihavaisen ja Irina Takalan teos paljastaa suomalaisten kohtalot puhdistuksen aikaan KarjalassaKun yhteinen perhe ei enää mahtunut saman katon alleKirjan nojalla voidaan sanoa, että Neuvostoliitossa eläneet suomalaiset joutuivat Nkp:n vaihtelevan kansallisuuspolitiikan riepoteltaviksi niin kuin joutuivat monet muutkin Neuvostoliiton kansallisuudet. Suomalaisten kohtalo oli kuitenkin dramaattisemmasta päästä.

19.9.1998 3:00

Kun Arvo (Poika) Tuomisen kirjat ilmestyivät 1950-luvulla, saimme mielenkiintoista tietoa suomalaisten kommunistien kohtaloista Neuvostoliitossa.

Näistä kirjoista jäi ainakin minulle silloin se käsitys, että kyse oli suomalaisten kesken käydystä jonkinlaisesta nollasumma-pelistä: siitä kuka ehti ensin jonkun ilmiantaa ennen kuin itse tuli ilmiannetuksi. Että suomalaisia kohdannut tuho olisi ollut paljolti itse aiheutettua. Täsmällisempää tietoa ei ollut saatavissa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat