Suomalainen taidevideo matkalla maineeseen - Kulttuuri | HS.fi

Suomalainen taidevideo matkalla maineeseen

Biisi. Pia Euron videoinstallaatio Kaapelin galleriassa 29. 9. saakka, Tallberginkatu 1 C. Ti 11-18, ke-pe 11-17, la-su 12-16.

26.9.2002 3:00

Pia Euron kuuden monitorin videoinstallaatio Kaapelin galleriassa on ekspressionistinen tutkielma naisen sielunelämästä.

Teos on Euron moniulotteinen versio televisiosta tutusta "puhuvan pään" teemasta. Puhuvana päänä esiintyy saksalaiseen Freudista muistuttavaan tyyliin "hysteerinen nainen", jonka pään kautta voi sukeltaa naisen mielentiloihin. Teos tuo mieleen suomalaisen nykytanssin naisten parhaat palat. Siinä on samanlaista pinnan alle pyrkivää syväluotausta ja voimaa. Se on myös sukua suomalaiselle nykyteatterille. Sitä osoittaa näyttelijä Maria Sliden voimakas näyttelijäntyö. Pää kuuluu hänelle vaikka "koreografian" on laatinut Euro. Teos onkin sinänsä loistava kerroksellinen poikkileikkaus suomalaisesta nykytaiteesta. Kun tietää Euron maineen laadukkaiden videoiden tekijänä, voi olla melko varma siitä, että se päätyy kiertämään kansainvälisiä taidevideokatselmuksia. Anne Rouhiainen

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat