Nainen on osa luontoa - Kulttuuri | HS.fi

Nainen on osa luontoa

Mysteerio, Ulla-Maija Kallisen guassimaalauksia 6. 10. saakka Galleria Duetossa, Kalevankatu 15. Ti-pe 11-17, la-su 12-16.

26.9.2002 3:00

Ulla-Maija Kallinen (s. 1956) on antanut näyttelylleen nimeksi Mysteerio , jossa arvoitukselliseksi, mystiseksi elementiksi nousee luonto.

Voimakkain värein ja suurpiirteisin siveltimenvedoin hahmotetut maisemat täyttävät ensimmäisen näyttelysalin. Vaittinen jakaa kuvapinnan selkeisiin vyöhykkeisiin, kuin mielen kerroksiin, ja merkitsee ne vahvoilla sinisillä, vihreillä, ruosteenruskeilla sävyillä. Enemmän kuin mistään konkreettisista paikoista kyse on sielunmaisemista. Vaittisen maisemaan kuuluvat myös ihmiset ja mytologiasta tutut joutsenenkaltaiset linnut. Nainen sulautuu klassiseen tapaan osaksi luontoa, kuten jo nimet Kotilonainen ja Ruohotukka vihjaavat. Maalauksessa lepäävä nainen tuntuu fyysisestikin kasvavan maisemasta kasvien tavoin. Vaittisen hengenheimolaisia ovat sadan vuoden takaiset symbolistit, joiden suosima synteettinen maalaustapa yhtenäisine väripintoineen ja mustine ääriviivoineen leimaa Vaittisen uusia, pelkistetyimpiä maisemia. Anu Uimonen

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat