Ei vain huippuosaamista - Kulttuuri | HS.fi

Ei vain huippuosaamista

En vähättele kansanmusiikin, jazzin ja musiikkiteknologian merkitystä Sibelius-Akatemian opetuksessa, vakuuttaa Matti Raekallio. Hän kommentoi korkeakoulun rehtorinvaalista laadittua uutista.

17.3.2004 2:00

Sibelius-Akatemian vastavalitun rehtorin Gustav Djupsjöbackan haastattelussa (HS 11.4.) LINK {ETR=tl;HS20040311SI1KU032z6.jtun.;all;hesa}.

Uutisen laatinut Hannu-Ilari Lampila esittää yhtenä "sangen selvänä näkemyserona" uuden rehtorin ja allekirjoittaneen välillä sen, että "Djupsjöbackan mielestä Sibelius-Akatemian kuuluu huippuosaamisen vaalimisen ohella vastata ajan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kansanmusiikki, jazz ja musiikkiteknologia ovat tulleet jäädäkseen." Todellisuudessa ei näkemyseroa välillämme tässä kohdassa ole. Olen päinvastoin käsitellyt kirjoituksissani ja puheissani moneen otteeseen sekä mainittujen pienten osastojen arvokasta roolia Sibelius-Akatemiassa että koko Akatemian yhteiskunnallisen vaikuttamisen vastuuta, tosin jälkimmäistä ilmeisesti hiukan eri näkökulmasta kuin Djupsjöbacka: minusta yliopistomme tulisi aktiivisesti johtaa keskustelua omalla alallaan, ei pelkästään "vastata" siihen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat